Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες θα είναι οι τάσεις στα ταξίδια, στη μετά Covid-19 εποχή

tags :
Ποιες θα είναι οι τάσεις στα ταξίδια, στη μετά Covid-19 εποχή
Οι τάσεις στα ταξίδια, στην μετά Covid-19 εποχή
Οι ειδικοί του τουρισμού πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν ακόμα μετά τον κορωνοϊό, αλλά τα πρότυπα θα αλλάξουν.
“Οι άνθρωποι θα θέλουν πάντα να ταξιδεύουν σε μέρη, αλλά θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι κάνουν, υπογραμμίζει ο Άνταμ Μπλέικ, καθηγητής οικονομικών και επικεφαλής έρευνας στο Τμήμα Τουρισμού και Φιλοξενία στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Και δεν θα πρέπει να πειστούν ότι θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν, αλλά θα πρέπει να δουν τις πραγματικές αλλαγές που γίνονται για να κάνουν τα ταξίδια πιο ασφαλή”.




Οι τάσεις στα ταξίδια, στην μετά Covid-19 εποχή

  • Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι η επεξεργασία ενός νέου πρωτοκόλλου υγιεινής που θα ακολουθήσουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Οι ταξιδιώτες θα στραφούν σε εταιρείες που μπορούν να τους προσφέρουν φθηνότερες και εμπλουτισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Και μόνο αυτές οι εταιρείες θα αναπτυχθούν μετά την πανδημία.
  • Οι επιχειρήσεις στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού θα αλλάξουν ανάλογα με τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών. Όσες ταξιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν την αλλαγή και να διαμορφωθούν ενδέχεται και να κλείσουν.
  • Η τεχνολογία θα επηρεάσει επίσης τα ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να λύσει προβλήματα για τα οποία έπρεπε να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις για να χειριστούν.
  • Η επιστροφή στην φύση για τους ταξιδιώτες μετά το Covid-19, φαίνεται να είναι η μεγάλη τάση. Ιδιαίτερη ανάπτυξη θα δουν επιχειρήσεις του κλάδου και προορισμοί που συνδέουν τους ταξιδιώτες με τη φύση.
“Βλέποντας να έρχονται αυτές οι αλλαγές οι πάροχοι φιλοξενίας και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να προσέχουν, επισημαίνει ο Άνταμ Μπλέικ . Και να παραμένουν κοντά στους πελάτες τους. Να επικοινωνήσουν μαζί τους για να κατανοήσουν το επόμενο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουν”.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης