Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού ποντάρει η Ρωσία για την τόνωση του τουρισμού της

tags :
Πού ποντάρει η Ρωσία για την τόνωση του τουρισμού της
Το Ομοσπονδιακό Τουριστικό Γραφείο της Ρωσίας επιδιώκει να μειώσει τον χρόνο έκδοσης της βίζας σε τρεις εργάσιμες ημέρες
Με τη μείωση της γραφειοκρατίας κατά την έκδοση θεωρήσεων (visa) στοχεύει το Ομοσπονδιακό Τουριστικό Γραφείο της Ρωσίας (Rostourism) να τονώσει τον εισερχόμενο τουρισμό μόλις η χώρα ανοίξει ξανά τα σύνορά της, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο του RBC.
Η Ρωσία απαγόρευσε τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από εκείνες του επαναπατρισμού, έκλεισε τις συνοριακές διαβάσεις και ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων τον περασμένο μήνα καθώς καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων από κορωνοϊό, με το Rostourism να προειδοποιεί ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε «κολοσσιαίες απώλειες για την οικονομία» τουλάχιστον 300 δισ. ρούβλια (4 δισ. δολάρια) ανά τρίμηνο.
Η Ρωσία πρέπει να καθιερώσει τουριστικές βίζες πολλαπλών εισόδων που ισχύουν για έως και πέντε χρόνια προκειμένου να αντισταθμιστούν αυτές οι απώλειες, σύμφωνα με τις συστάσεις του Rostourism, ανέφερε το RBC.
Οι ισχύοντες κανόνες επιτρέπουν μόνο βίζες μίας και διπλής εισόδου που ισχύουν για έως και 30 ημέρες.
Το Rostourism επιδιώκει επίσης να μειώσει τον χρόνο έκδοσης της βίζας σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Όσοι έχουν τουριστική βίζα και δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη Ρωσία λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για νέες θεωρήσεις δωρεάν, σύμφωνα με τις αναφορές του Rostourism.
Επιπλέον, ο οργανισμός θέλει να επεκτείνει τη διάρκεια των ηλεκτρονικών θεωρήσεων, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021, από 16 ημέρες σε 90-120 ημέρες και να τις κάνουν πολλαπλών εισόδων.
Το Rostourism επιβεβαίωσε στο RBC ότι συμμετέχει σε συνομιλίες σχετικά με την απλούστευση των θεωρήσεων με το υπουργείο Εξωτερικών και άλλους οργανισμού, ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκπόνησε τη δική του νομοθεσία για να διευκολύνει τους κανόνες για τις τουριστικές θεωρήσεις πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, θα υιοθετήσει τις συστάσεις του Rostourism.
Τα μέτρα θα μπορούσαν όχι μόνο να βοηθήσουν στην αποκατάσταση αλλά και στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού έως και 30% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την κρίση το 2021, ανέφερε η επικεφαλής του Rostourism, Ζαρίνα Ντογκούζοβα. Οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο ανέφεραν συχνά τις δυσκολίες στην απόκτηση θεωρήσεων ως εμπόδιο για μια επίσκεψη στη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει υιοθετήσει μια σειρά έκτακτων μέτρων που διευκολύνουν τους περιοριστικούς νόμους της για τη μετανάστευση κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.
Επέκτεινε αυτόματα τις θεωρήσεις και απαγόρευσε στις αρχές την απέλαση αλλοδαπών εάν τα έγγραφα μετανάστευσής τους έληγαν μεταξύ 15 Μαρτίου και 15 Ιουνίου.
«Όταν η Ρωσία ξανανοίξει τα εθνικά της σύνορα, οι Αρχές σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις ξένων τουριστών μέσω της γεωγραφικής τοποθεσίας smartphone για την πρόληψη του κορωνοϊού», ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Kommersant μέσα τον Απρίλιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης