Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι επιπτώσεις της νόσου Covid-19 στον ξενοδοχειακό τομέα

tags :
Οι επιπτώσεις της νόσου Covid-19 στον ξενοδοχειακό τομέα
Ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο είναι εννέα φορές χειρότερος από εκείνον που ακολούθησε μετά την 11η Σεπτεμβρίου
Τη στιγμή που η πανδημία εξακολουθεί να καταστρέφει τον ξενοδοχειακό κλάδο, η American Hotel & Lodging Association (AHLA) πραγματοποίησε νέα έρευνα, η οποία καταδεικνύει ότι το 70% των ξενοδοχειακών υπαλλήλων απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, καθώς 8 στα 10 δωμάτια ξενοδοχείων στις ΗΠΑ παραμένουν άδεια.
Ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο είναι εννέα φορές χειρότερος από εκείνον που ακολούθησε μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με τα προβλεπόμενα ποσοστά πληρότητας για το 2020 να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 1933 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
«Για την ξενοδοχειακή βιομηχανία προτεραιότητά μας είναι η επαναπρόσληψη και η διατήρηση των υπαλλήλων μας που τροφοδοτούν τον κλάδο μας», είπε ο Τσιπ Ρότζερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA.

Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης
- Οι επιπτώσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία 9 φορές χειρότερη από την 11η Σεπτεμβρίου.
- 50% προβλεπόμενη μείωση εσόδων για το σύνολο του 2020.
- 124 δισ. δολάρια απώλειες σε έσοδα
- 8 στα 10 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι κενά.
- Το 2020 αναμένεται να είναι η χειρότερη χρονιά που καταγράφεται για την πληρότητα των ξενοδοχείων.
- Το προβλεπόμενο ποσοστό πληρότητας για το 2020 είναι χειρότερο από το 1933 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
- Το 70% των ξενοδοχειακών υπαλλήλων απολύθηκε ή παραιτήθηκε.
- Στα 2,4 δισ. δολάρια εβδομαδιαίως ανήλθαν οι «χαμένοι» μισθοί λόγω της κρίσης.
- Σχεδόν 3,9 εκατομμύρια ξενοδοχειακές θέσεις εργασίας χάθηκαν από την έναρξη της κρίσης.

«Τα ξενοδοχεία ήταν μια από τις πρώτες βιομηχανίες που επλήγησαν από την πανδημία και θα είναι μία από τις τελευταίες που θα ανακάμψουν. Χρειαζόμαστε το Κογκρέσο για να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα ώστε να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και να βοηθήσει τους εργαζομένους στις βιομηχανίες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο», προσέθεσε ο Τσιπ Ρότζερς.
Λόγω της δραματικής κάμψης των ταξιδιών, τα καταλύματα που παραμένουν ανοιχτά λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό. Κατά μέσο όρο, τα ξενοδοχεία με πλήρεις υπηρεσίες χρησιμοποιούν 14 υπαλλήλους, από τους 50 πριν από την κρίση. Τα resorts, τα οποία λειτουργούν συχνά εποχικά με βάση τους μήνες υψηλής ζήτησης, κατά μέσο όρο απασχολούσαν περίπου 90 εργαζομένους το καθένα και σήμερα απασχολούν κατά μέσο όρο πέντε εργαζομένους.
«Η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να επιβιώσουμε σε αυτή την άνευ προηγουμένου συγκυρία», δήλωσε ο Τσιπ Ρότζερς. «Η πρόσθετη χρηματοδότηση είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να κρατήσουν ανοιχτές τις εταιρείες τους και να επαναπροσλάβουν ή να διατηρήσουν εκατομμύρια υπαλλήλους», κατέληξε.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης