Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Απώλειες 1,2 δισ. αεροπορικών επιβατών έως τον Σεπτέμβριο

tags :
Απώλειες 1,2 δισ. αεροπορικών επιβατών έως τον Σεπτέμβριο
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) εκτιμά ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να μειωθούν έως και τα δύο τρίτα από τις προηγούμενες προβλέψεις για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020
Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία θα μπορούσε να μειωθεί έως και 1,2 δις επιβάτες έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο οργανισμός αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό είναι μια δραματική πτώση για τα αεροπορικά ταξίδια, που έχει προκαλέσει η πανδημία στον κλάδο των αερομεταφορών.
Ο ICAO, εκτιμά ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να μειωθούν έως και τα δύο τρίτα από τις προηγούμενες προβλέψεις για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020.
Ακόμη και αν ο ιός υποχωρήσει, η ICAO πιστεύει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς τα φυλλάδια παραμένουν δυσάρεστα επιπτώσεις της ασθένειας.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν σημειώσει πτώση σχεδόν 90% των πελατών από τότε που ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται παγκοσμίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
“Καθώς η σοβαρότητα και η διάρκεια της πανδημίας εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, ο ICAO έχει αναπτύξει έξι διαφορετικές οδούς ανάκαμψης κάτω από δύο ενδεικτικά σενάρια για να διερευνήσει τις πιθανές βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19”, δήλωσε η γενική γραμματέας του ICAO η Φάνγκ Λιού.
Ο ICAO χρησιμοποίησε δύο μοντέλα για να καθορίσει τις εκτιμήσεις της σύμφωνα με το Business World.
Σε μια διαδρομή σχήματος V (ένα πρώτο σημάδι ανάκαμψης στα τέλη Μαΐου), θα μπορούσε να υπάρξει μια συνολική μείωση που κυμαίνεται από 41% έως 56% τοις εκατό των θέσεων που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες και μια συνολική μείωση από 705 σε 963 εκατομμύρια επιβάτες.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια οπουδήποτε μεταξύ 160 δις έως 218 δις δολαρίων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες.
Σε μια διαδρομή σχήματος U (επανεκκίνηση το τρίτο τρίμηνο ή αργότερα), θα μπορούσε να υπάρξει συνολική μείωση που κυμαίνεται από 57% έως 67% των θέσεων που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες και συνολική μείωση 961 εκατομμυρίων σε 1,11 δις επιβάτες.
Αυτό θα σήμαινε απώλεια 218 δις δολαρίων έως 253 δις δολαρίων στα ακαθάριστα λειτουργικά έσοδα των αεροπορικών εταιρειών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης