Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες αλλαγές θα συντελεστούν στην κρουαζιέρα

tags :
Ποιες αλλαγές θα συντελεστούν στην κρουαζιέρα
Μία από τις άμεσες συνέπειες είναι ότι τα ταξίδια θα έχουν μικρότερη διάρκεια
Οι εταιρείες κρουαζιέρα ανυπομονούν για την ημέρα όταν τα πλοία θα μπορούν να ταξιδέψουν. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι ο Covid-19 θα αλλάξει κατά πολύ τον τομέα της κρουαζιέρας.
Ποιες όμως θα είναι οι κυριότερες αλλαγές στην κρουαζιέρα. Την απάντηση δίνει δημοσίευμα του tourism review.

Μικρότερης διάρκειας ταξίδια
Μία από τις άμεσες συνέπειες είναι ότι τα ταξίδια θα έχουν μικρότερη διάρκεια. Κυρίως επειδή το άνοιγμα των λιμένων δεν θα είναι το ίδιο σε όλες τις χώρες. Είναι πιθανό ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες. Ωστόσο όταν τα πλοία της Μεσογείου ταξιδεύουν σε μέρη όπως η Καραϊβική, τα λιμάνια ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έλεγχος επιβατών
Μετά την πανδημία, οι γραμμές κρουαζιέρας θα διενεργούν τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους στους επιβάτες. Βέβαια η μεγάλη πρόκληση είναι αυτό να γίνεται γρήγορα κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.
Παράλληλα, οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης θα είναι πιο συχνές. Θα υπάρχει απολυμαντικό χεριών στην είσοδο των εστιατορίων και μπαρ, των αξιοθέατων αξιοθέατα και άλλων κοινόχρηστων χώρων.
Επιπλέον, οι γραμμές κρουαζιέρας ίσως απαιτούν από ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 70 ετών να παρουσιάσουν ιατρικές εξετάσεις. Αυτές οι εξετάσεις θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των λιμένων που επισκέπτονται στο δρομολόγιο πριν επιτρέψουν στον επιβάτη να αποβιβαστεί.
Αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι θερμοκρασίας στους επιβάτες και το προσωπικό.

Μικρότερα κρουαζιερόπλοια
Εάν ένα κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να κάνει κράτηση για όλες τις σουίτες και τις καμπίνες του, οι γραμμές κρουαζιέρας θα αλλάξουν το πλοίο με μικρότερο.
Η χαμηλότερη ζήτηση θα αναγκάσει τις εταιρείες να αναβάλουν σχέδια όπως η κατασκευή νέων κρουαζιερόπλοιων.

Το τέλος του «μπουφέ»
Αντί οι επιβάτες να περιμένουν στη σειρά και να αγγίζουν τα μαγειρικά σκεύη για αυτοεξυπηρέτηση, θα είναι ασφαλέστερο να οριστούν μέλη του πληρώματος για να σερβίρουν πιάτα και ποτά.

Φθηνότερα εισιτήρια
Οι επιβάτες θα πρέπει να δελεαστούν με φθηνότερες τιμές στα εισιτήρια. Τα εισιτήρια κρουαζιερόπλοιων ενδέχεται να μειωθούν μεταξύ 25% και 30% κατά τους πρώτους μήνες του ανοίγματος.
Άλλα μέτρα που λαμβάνονται υπόψη είναι η μεγαλύτερη ευελιξία για πολιτικές ακύρωσης και δωρεάν υπηρεσίες επί πληρωμή.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης