Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα 4 πιθανά σενάρια για τις αερομεταφορές για τα επόμενα δύο χρόνια μετά την πανδημία

tags :
Τα 4 πιθανά σενάρια για τις αερομεταφορές για τα επόμενα δύο χρόνια μετά την πανδημία
Η ερευνητική ομάδα των Air Transport 2035, Fast Future, Future Travel Experience και Arex δημιούργησε έναν πίνακα βασισμένο σε δύο βασικούς άξονες
Τα τέσσερα πιθανά σενάρια σχετικά με το πως ο Covid-19 θα επηρεάσει την αεροπορική βιομηχανία τα επόμενα δύο χρόνια, παρουσιάζει μελέτη που πραγματοποίησαν οι Air Transport 2035, Fast Future, Future Travel Experience και το Arex, όπου συμμετείχαν 269 επαγγελματίες του κλάδου από 47 χώρες.
Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν πίνακα βασισμένο σε δύο βασικούς άξονες. Την οικονομική ανάκαμψη και βιομηχανική συνεργασία. Αυτός ο πίνακας είναι η βάση των τεσσάρων σεναρίων της μελέτης.


Σενάριο 1 “Survival of the Safest”
Το πρώτο σενάριο αναφέρεται σε μία βαθιά ύφεση και κατακερματισμένη αεροπορική βιομηχανία.
Η απροθυμία των επιβατών να πετάξουν θα αυξηθεί με την σύγχυση των πρωτοκόλλων που διαφέρουν ανά χώρα, αεροπορική εταιρεία και αεροδρόμιο.
“Αυτό είναι το σενάριο όπου θα μπορούσαμε να δούμε πολλές αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια να κλείνουν, επειδή απλά δεν θα έχουν ανακτήσει τον αριθμό επιβατών, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Future Ροχίτ Τάλουαρ στη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης FlightPlan της Inmarsat.
Εκείνοι που θα επιβιώσουν θα είναι αυτοί που θα επιδείξουν τις ισχυρότερες μεθόδους ασφάλειας από άκρο σε άκρο”.

Σενάριο 2 “Love in a Cold Climate”
Αυτό σενάριο προβλέπει πώς θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια αν υπάρχει οικονομική ύφεση, αλλά και ταυτόχρονα κάποια ανταπόκριση επιβατών.
Ενώ η οικονομική κρίση σημαίνει λιγότερους ταξιδιώτες αναψυχής, το σενάριο υποστηρίζει ότι οι ταξιδιώτες επαγγελματίες και εκείνοι με διαθέσιμο εισόδημα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ασφαλείς όταν πετούν, προκαλώντας αύξηση της ζήτησης.

Σενάριο 3 “Hope and Glory”
Το τρίτο σενάριο αναφέρεται σε ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, αλλά και σε επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών.
Σε αυτό το σενάριο, οι αερομεταφορείς θα στηριχτούν στους επιβάτες που θα υποβληθούν σε τεστ, εμβολιασμούς και βεβαιώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών θα επανέλθει, αλλά τα έσοδα θα επιβραδυνθούν λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

Σενάριο 4 “Sealed and Secure”
Αυτό είναι ένα σενάριο όπου ο κλάδος βάζει την δική του σφραγίδα για να κάνει απρόσκοπτη την ταξιδιωτική εμπειρία.
Από την στιγμή που ο ταξιδιώτης θα κάνει την κράτησή του μέχρι την στιγμή που θα πάρει την βεβαίωση του τεστ πριν φτάσει στο αεροδρόμιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης