Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Χωρίς πλάνο διακοπών για φέτος οι Γερμανοί τουρίστες

tags :
Χωρίς πλάνο διακοπών για φέτος οι Γερμανοί τουρίστες
Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι πολλοί Γερμανοί φοβούνται να ταξιδέψουν
Το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία τουρισμού της Γερμανίας θα μπορούσε να χαθεί λόγω του κορωνοϊού χωρίς κυβερνητική βοήθεια.
Παράλληλα, νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι πολλοί Γερμανοί φοβούνται να ταξιδέψουν.
“Η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού σημαίνει ότι κάθε τρίτη δουλειά στον γερμανικό τουριστικό τομέα θα μπορούσε να χαθεί εκτός εάν βοηθήσει το κράτος”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας (BTW).
Ο Μάικλ Φρένζελ είπε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι «περίπου ένα εκατομμύριο» από τα περίπου 3 εκατ. που εργάζονται στον τομέα στη Γερμανία κινδύνευαν να γίνουν άνεργοι. Ήδη το 70% εργάζονταν ως short time.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της BTW προέβλεψε μακροπρόθεσμες αλλαγές στον κλάδο.
Μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες θα κυριαρχήσουν στην αγορά ενώ μικρότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία και ταξιδιωτικοί πράκτορες θα εξαφανιστούν.

Φοβούνται τα ταξίδια οι Γερμανοί
Η τουριστική βιομηχανία στη Γερμανία είναι επίσης πιθανό να υποφέρει υπό την τρέχουσα απροθυμία των Γερμανών να ταξιδέψουν.
Μια πρόσφατη έρευνα του YouGov έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί Γερμανοί (48%) δεν θέλουν να δουν τα ευρωπαϊκά σύνορα να ανοίγουν ξανά για τις καλοκαιρινές διακοπές.
- Περίπου το 42% είχε αρνηθεί την ιδέα να κάνει διακοπές, σύμφωνα με την έρευνα.
- Το 16% ήταν αποφασισμένο να ταξιδέψει στο εξωτερικό παρά τους περιορισμούς.
- Ποσοστό 13% ήθελε να ταξιδέψει στη Γερμανία.
Οι Γερμανοί προτιμούν συνήθως να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό παρά στο σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα το 74% των ταξιδιών διακοπών που έκαναν ήταν σε άλλες χώρες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης