Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως η πανδημία θα μειώσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

tags :
Πως η πανδημία θα μειώσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Τα αεροπορικά ταξίδια θα αρχίσουν αργά να επιστρέφουν έως τις 31 Μαΐου, προέβλεψε η DFC
Η πανδημία του Covid-19 θα μειώσει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, όπως αποκαλύπτει μελέτη του ιστότοπου φθηνών πτήσεων Dollar Fight Club (DFC).
Αναλύοντας τις προηγούμενες τάσεις σε γεγονότα όπως η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου (9/11) το 2001 και η μεγάλη ύφεση του 2008, η DFC εκτιμά ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τόσο για διεθνείς όσο και για εσωτερικές πτήσεις παγκοσμίως θα μειωθούν κατά 35% κατά μέσο όρο έως το 2021.
Και στη συνέχεια θα αυξηθούν απότομα 27% κατά μέσο όρο (πάνω από τα επίπεδα του 2019) έως το 2025 καθώς τότε θα ανακάμψει η ζήτηση.
Τα αεροπορικά ταξίδια θα αρχίσουν αργά να επιστρέφουν έως τις 31 Μαΐου, προέβλεψε η DFC.



Τι έγινε στις προηγούμενες μεγάλες κρίσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης για φτηνές πτήσεις “η μεγάλη κίνηση των επιβατών στην ύφεση του 2008 επέστρεψε στα επίπεδα που ήταν το 2007 στο τέλος του 2013.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος οι τιμές των αεροπορικών ναύλων μειώθηκαν κατά 21% κατά μέσο όρο έως το 2009. Ο ναύλος αυξήθηκε κατά 24% το 2012.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης 9/11, οι τιμές των αεροπορικών ναύλων μειώθηκαν κατά 18% κατά μέσο όρο το 2001, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν 25% το 2003.



Πως οι τιμές θα πάρουν “την ανηφόρα” μετά από πέντε χρόνια
Με τον τεράστιο αντίκτυπο του Covid-19 στην αεροπορική βιομηχανία, η DFC επισημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να “προσαρμοστούν δραστικά για να αποκαταστήσουν την κερδοφορία και τα έσοδα τους μόλις η ζήτηση ταξιδιού ανακάμψει τα επόμενα πέντε χρόνια”.
Προβλέπει επίσης συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιρειών, μείωση των εμπορικών πτήσεων και αύξηση των διαφημιζόμενων πτήσεων.
Όπως αναφέρεται στην μελέτη “οι αεροπορικές εταιρείες θα μειώσουν σημαντικά τη διαθέσιμη χωρητικότητα μειώνοντας τον αριθμό των πτήσεων και των δρομολογίων για να αυξήσουν τον συντελεστή φόρτωσης.
Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων, αλλά θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.
Οι πελάτες θα έχουν λιγότερες επιλογές αεροπορικών εταιρειών, ώρες πτήσης και διαθέσιμες διαδρομές και αγορές. Όλα αυτά σημαίνει ότι οι επιβάτες θα πληρώσουν περισσότερα όταν επιστρέψουν στον αέρα.
Με την απώλεια διπλάσιων εσόδων, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αυξήσουν τα πρόσθετα τέλη για να επιστρέψουν στην κερδοφορία καθώς επιστρέφει η ταξιδιωτική ζήτηση”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης