Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα επιβάλλονται τοπικά lockdowns - Τι θα ισχύσει για τον τουρισμό

tags :
Πότε θα επιβάλλονται τοπικά lockdowns - Τι θα ισχύσει για τον τουρισμό
Τα 3 στάδια του lockdown
Την ανησυχία του για τα περιστατικά συνωστισμού που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά και για την απίστευτη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό.
Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 4ήμερο, ο κύριος Γώγος είπε ότι είναι τρία τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάζεται η προσοχή είναι τα ορφανά κρούσματα, η ατομική ευθύνη και η διαχείριση των πτήσεων και του τουρισμού.
«Χρειάζεται μια συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση των “κόκκινων” χωρών σε κάθε φάση που θα αλλάζουν τα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι θα ξεφύγουν κρούσματα και από τις ασφαλείς χώρες, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα προφίλ για όλους τους τουρίστες, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κύριος Γώγος.

Τα 3 στάδια του lockdown
Ο κύριος Γώγος είπε ότι στις πτήσεις από τις «πράσινες» χώρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, όμως από τις χώρες με κακή επιδημιολογική εικόνα, οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι.
Το σχέδιο της επιστημονικής επιτροπής για τον κορωνοϊό είναι να «συναφθούν» συνεργασίες ανάμεσα σε νησιά και μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής χώρας, ώστε να υποδέχονται τυχόν κρούσματα. Στόχος είναι να υπάρχει και γιατρός σε κάθε μονάδα άνω των 50 ατόμων για να βρίσκεται σε άμεση επαφή.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο lockdowns σε τοπικό επίπεδο ο κύριος Γώγος εξήγησε ότι υπάρχουν τρία στάδια.
- Το πρώτο είναι η «καραντίνα» σε ένα ξενοδοχείο.
- Το δεύτερο είναι οι περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων (με τουρίστες από πτήση ή πτήσεις στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα).
- Το τρίτο στάδιο είναι να μπει σε «καραντίνα» ένα ολόκληρο νησί.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης