Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άρση ελέγχων από Γερμανία για χώρες της ΕΕ

tags :
Άρση ελέγχων από Γερμανία για χώρες της ΕΕ
Οι έλεγχοι για τις πτήσεις από την Ισπανία θα αρθούν στις 21 Ιουνίου, δηλαδή την ίδια ημέρα που η Μαδρίτη θα άρει κι αυτή τους ελέγχους για ταξιδιώτες από τη Γερμανία
Την Τρίτη 16 Ιουνίου η Γερμανία θα καταργήσει πλέον τους ελέγχους στα σύνορά της με τα γειτονικά κράτη (Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ελβετία) και δεν θα ελέγχει πλέον τους ταξιδιώτες που θα έρχονται με πτήσεις από την Ιταλία.
Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χορστ Ζεεχόφερ επισήμανε ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύει για την Ισπανία.
Οι έλεγχοι για τις πτήσεις από την Ισπανία θα αρθούν στις 21 Ιουνίου, δηλαδή την ίδια ημέρα που η Μαδρίτη θα άρει κι αυτή τους ελέγχους για ταξιδιώτες από τη Γερμανία.
Για εισερχόμενους ταξιδιώτες από τη Σουηδία εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στη χώρα, που ξεπερνά το όριο που έιχε θέσει η Γερμανία. Ο κ. Ζεεχόφερ κατέστησε σαφές πως αν στο μέλλον ξεπεραστεί σε κάποια χώρα ή σε συγκεκριμένη περιοχή της ΕΕ αυτό το όριο, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει αν θα πρέπει να επιβάλει εκ νέου συνοριακούς ελέγχους.

Τηλεδιάσκεψη με Ελλάδα και Κύπρο
Για τις χώρες εκτός ΕΕ εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί εισόδου στη Γερμανία προσωρινά ως τα τέλη Αυγούστου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι αυτή η ρύθμιση αφορά και την Τουρκία. Το αν θα αλλάξει θα εξαρτηθεί και από την απόφαση της Κομισιόν αναφορικά με την είσοδο ταξιδιωτών στην ΕΕ από τρίτες χώρες.
Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο τούρκος πρέδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να επικοινωνήσει επ’ αυτού τηλεφωνικώς με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως έχει κάνει και με άλλους ηγέτες.
Στην ίδια συνάντηση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Χάικο Μάας με συναδέλφους του από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσα τους ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι, όπως στην τελευταία τους τηλεδιάσκεψη στις 18 Μαΐου, ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου να διασφαλιστούν ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν ασφαλή διασυνοριακά ταξίδια στην Ευρώπη. Σημείο αναφοράς των συνομιλιών είναι το «ταξιδιωτικό πακέτο» που έχει αποφασίσει η Κομισιόν τον Μάιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης