Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιοι ταξιδιώτες θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν κράτηση στο εξωτερικό

tags :
Ποιοι ταξιδιώτες θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν κράτηση στο εξωτερικό
Η έρευνα της Sentimantle ανέλυσε στοιχεία από προηγούμενες επιδημίες, συμπεριφορές πελατών και αντιλήψεις κινδύνου
Καθώς τα διεθνή ταξίδια παίρνουν μπρος εν’ μέσω της κρίσης του Covid-19, νέα έρευνα δείχνει ποιοι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν κράτηση για ταξίδια στο εξωτερικό.
Και αυτοί είναι οι επαγγελματίες ταξιδιώτες, οι οικογένειες με μικρά παιδιά και οι backpackers, όπως αποκαλύπτει έκθεση της Sentimantle.
Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία από προηγούμενες επιδημίες, συμπεριφορές πελατών και αντιλήψεις κινδύνου. Και κατέληξε πως οι παραπάνω ομάδες κατέχουν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τα κίνητρα και τις ψυχολογικές ιδιότητες για να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια πριν από οποιοδήποτε άλλους.



Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες
Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θα ταξιδέψουν ως επί το πλείστον σε επιχειρηματικές πρωτεύουσες με χαμηλά ποσοστά μολύνσεων Covid-19.
“Για παράδειγμα, η Κοπεγχάγη και το Όσλο είναι σχετικά ασφαλείς προορισμοί για επαγγελματικά ταξίδια, τονίζει στο CNBC ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Sentimantle Δρ. Ελαντ Χάρισον.
Αντίθετα η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και η Μαδρίτη έχουν σημαντικά υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, γεγονός που θα εμποδίσει στελέχη και επιχειρηματίες να ταξιδέψουν σε αυτές τις πόλεις τους επόμενους μήνες”.



Οι οικογένειες με μικρά παιδιά
Μετά από μήνες κλεισμένες στο σπίτι οι οικογένειες με μικρά παιδιά θα αναζητήσουν ευκαιρίες για μικρότερες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο και σε κοντινούς προορισμούς με τους οποίους είναι πιο εξοικειωμένοι.
Κι αυτό είναι μία κοινή τάση, είτε πρόκειται για μια αμερικανική οικογένεια που διασχίζει τα σύνορα στον Καναδά είτε για μια ολλανδική οικογένεια που θα ταξιδέψει στο γειτονικό Βέλγιο.
Αυτές οι οικογένειες είναι πιθανό να αφήσουν φίλους πίσω, να αποφύγουν ομαδικές εκδρομές και να επιλέξουν καταλύματα στην φύση και για βόλτες υπαίθριους χώρους και αξιοθέατα.



Οι backpackers
Οι backpackers είναι νέοι, ανύπαντροι και συχνά άνδρες. Ταξιδεύουν για δουλειά αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, περνούν αρκετούς μήνες μακριά από το σπίτι τους σε περιόδους ανεργίας.
Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα είναι πιθανό να ταξιδέψει για μεγαλύτερες περιόδους, πιθανότατα θα στοχεύσουν σε έκπτωση ξενοδοχεία ή ξενώνες μεσαίας κατηγορίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης