Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Θόδωρος Μουριάδης (Δήμαρχος Καβάλας): Η υγειονομική κρίση έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον τουρισμό

tags :
Θόδωρος Μουριάδης (Δήμαρχος Καβάλας): Η υγειονομική κρίση έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον τουρισμό
Στον Χάρη Ντιγριντάκη
Διανύει την πρώτη θητεία του ως δήμαρχος Καβάλας. Πολυσχιδής προσωπικότητα και λάτρης του ωραίου ο κ. Θόδωρος Μουριάδης, -η ενασχόληση του οποίου με τα κοινά μετρά 10 χρόνια- μιλά για τη στρατηγική που ακολουθεί ο δήμος στην κατεύθυνση τόνωσης της ζήτησης σε μία από τις πλέον αμφίρροπες τουριστικά σεζόν.

Πώς εκτιμάτε ότι θα κυλήσει η φετινή τουριστική σεζόν;

Είναι γεγονός ότι η πρόσφατη υγειονομική κρίση έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Οι περιορισμοί που υπάρχουν, λόγω της εφαρμογής ειδικών κανόνων ανάσχεσης του κορωνοϊού, αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέπτονταν την Καβάλα και κατά συνέπεια και τον συνολικό τζίρο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, με την κατάλληλη διαφημιστική προβολή και την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τα συναρμόδια υπουργεία, ευελπιστούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να στηρίξουμε, στο μέτρο του δυνατού, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Εν συντομία πέστε μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού και ποια η στρατηγική σας για την προσέλκυση των ταξιδιωτών;

Η Καβάλα, πέρα από τις αμέτρητες φυσικές καλλονές, την πλούσια ιστορία, τη θρησκευτική της παράδοση και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ο οποίος εντάχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, διαθέτει και ένα πλέγμα σύγχρονων υποδομών, όπως το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και τον κλειστό αυτοκινητόδρομο διεθνών προδιαγραφών της Εγνατίας Οδού. Τη φετινή χρονιά, δεδομένων των συνθηκών, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό και δη στη διατήρηση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική Βουλγαρία, καθώς και από τις υπόλοιπες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, έχουμε ήδη εντείνει τις προσπάθειες προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, εστιάζοντας, για ευνόητους λόγους, στις παραμέτρους του ασφαλούς προορισμού και των οργανωμένων δομών περίθαλψης και φιλοξενίας.

Ποιος είναι ο στόχος της Δημωφέλειας;

Βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Δημωφέλειας και να ενισχύσουμε την τοπική αγορά, μέσα από την εκτέλεση διαφόρων δράσεων και στοχευμένων πολιτικών. Η Δημωφέλεια, αξιοποιώντας το αποθεματικό της, τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις μελλοντικές επιχορηγήσεις του Δήμου Καβάλας, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στη δημιουργία προϋποθέσεων εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των καβαλιωτών, οφείλει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της ορθολογικής διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος και της διεξαγωγής εγνωσμένου κύρους αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων.

Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ο Δήμος κατά την περίοδο της πανδημίας για τη στήριξη των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης;

Ο Δήμος Καβάλας παρείχε κάθε είδους ψυχολογική και οικονομική στήριξη στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών και αυξάνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων στις κοινωνικές του δομές, ενώ παράλληλα έλαβε εξειδικευμένα μέτρα ανακούφισης των επιχειρηματιών και των εμπόρων. Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους στη χώρα που προχώρησε στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη παρεπιδημούντων, καθαριότητας και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και από την καταβολή τελών επί των ακαθάριστων εσόδων. Επίσης, αποφασίσαμε να αναστείλουμε και την είσπραξη ενοικίων από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που δεν λειτουργούσαν.

Σε ποιες ενέργειες αναμένεται να προβεί ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να καταστήσει πιο ευχάριστη τη διαμονή των ξένων επισκεπτών και να τονώσει το ηθικό των κατοίκων της περιοχής σας;

Το σχέδιο μας για την ψυχολογική ανάταση των Καβαλιωτών, αλλά και των χιλιάδων τουριστών που θα επιλέξουν την Καβάλα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είναι απόλυτα συνυφασμένο με τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου μας. Το Φεστιβάλ Φιλίππων, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας, και το φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα, θα μας δώσουν την ευκαιρία για μια ποιοτική απόδραση από τους εξοντωτικούς ρυθμούς που ακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, η Καβάλα είναι έτοιμη να απαντήσει με πειστικό τρόπο σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε καθεστώς κανονικότητας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης