Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες εναλλακτικές λύσεις για την καραντίνα, προτείνει η IATA

tags :
Ποιες εναλλακτικές λύσεις για την καραντίνα, προτείνει η IATA
Εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας σε δύο τομείς
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προέτρεψε τις κυβερνήσεις να αποφύγουν τα μέτρα καραντίνας κατά το άνοιγμα των οικονομιών τους.
Για την μείωση του κινδύνου διασποράς του Covid-19 με τα αεροπορικά ταξίδια, προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Αλεξάντερ Ντι Τζουνιάκ “υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πολιτικής που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εισαγωγής μολύνσεων Covid-19, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την επανάληψη των ταξιδιών που είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσουν οι εθνικές οικονομίες”.
Και προωθεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση μέτρων για τη μείωση του κινδύνου των χωρών να εισάγουν COVID-19 μέσω αεροπορικών ταξιδιών και να μετριάσει την πιθανότητα μετάδοσης σε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν ενώ αγνοούν άγνωστα.

Εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας σε δύο τομείς

1. Μείωση του κινδύνου εισαγόμενων περιπτώσεων μέσω ταξιδιωτών
- Αποθάρρυνση συμπτωματικών επιβατών από το ταξίδι
Είναι σημαντικό οι επιβάτες να μην ταξιδεύουν όταν αρρωσταίνουν. Για να ενθαρρύνουν τους επιβάτες να «κάνουν το σωστό» και να μείνουν στο σπίτι εάν είναι αδιάθετοι, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να προσφέρουν στους ταξιδιώτες ευελιξία στην προσαρμογή των κρατήσεων τους.
- Μέτρα μετριασμού του κινδύνου για τη δημόσια υγεία
Η IATA υποστηρίζει τον έλεγχο της υγείας από τις κυβερνήσεις με τη μορφή δηλώσεων υγείας. Για να αποφύγετε ζητήματα απορρήτου και να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης με έντυπα έγγραφα, συνιστώνται τυποποιημένες ηλεκτρονικές δηλώσεις χωρίς επαφή μέσω κυβερνητικών διαδικτυακών πυλών ή κυβερνητικών εφαρμογών για κινητά.
Ο έλεγχος της υγείας με τη χρήση μέτρων όπως οι έλεγχοι θερμοκρασίας μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Παρόλο που οι έλεγχοι θερμοκρασίας δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διαλογής για τα συμπτώματα Covid-19, μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτρεπτικά για το ταξίδι σε όσους δεν είναι καλά.
Οι έλεγχοι θερμοκρασίας μπορούν επίσης να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών. Σε μια πρόσφατη έρευνα της IATA για τους ταξιδιώτες, το 80% ανέφερε ότι οι έλεγχοι θερμοκρασίας τους κάνουν να αισθάνονται ασφαλέστεροι όταν ταξιδεύουν.
- Δοκιμή COVID-19 για ταξιδιώτες από χώρες που θεωρούνται «υψηλότερου κινδύνου»
Όταν δέχεστε ταξιδιώτες από χώρες όπου το ποσοστό νέων μολύνσεων είναι σημαντικό να γίνεται δοκιμή Covid-19.
Συνιστάται η διεξαγωγή δοκιμών πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο αναχώρησης (ώστε να μην προστεθεί η συμφόρηση του αεροδρομίου και να αποφευχθεί η πιθανότητα μετάδοσης στη διαδικασία ταξιδιού).
Οι δοκιμές θα πρέπει να είναι ευρέως διαθέσιμες και πολύ ακριβείς, με τα αποτελέσματα να παραδίδονται γρήγορα. Τα δεδομένα δοκιμών θα πρέπει να επικυρώνονται ανεξάρτητα, ώστε να αναγνωρίζονται αμοιβαία από τις κυβερνήσεις και να διαβιβάζονται με ασφάλεια στις αρμόδιες αρχές.
Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται για ενεργό ιό (αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης ή PCR) και όχι για αντισώματα ή αντιγόνα.

2. Αντιμετώπιση του κινδύνου σε περιπτώσεις όπου ένα μολυσμένο άτομο ταξιδεύει
- Μείωση του κινδύνου μετάδοσης κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού
Η IATA ενθαρρύνει την καθολική εφαρμογή των οδηγιών απογείωσης που δημοσιεύονται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Οι περιεκτικές οδηγίες απογείωσης να ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) και της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).
Σε αυτά περιλαμβάνονται η μάσκα κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής διαδικασίας, οι δηλώσεις υγείας και η κοινωνική απόσταση όπου είναι δυνατόν.
- Ανίχνευση επαφών
Αυτό είναι το εφεδρικό μέτρο, εάν κάποιος εντοπιστεί ως μολυσμένος μετά την άφιξη. Η ταχεία αναγνώριση και απομόνωση των επαφών είναι σημαντική.
Η νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσει μέρος της διαδικασίας ανίχνευσης επαφών. Υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα απορρήτου.
- Μείωση του κινδύνου μετάδοσης στον προορισμό
Οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην επικράτειά τους που θα μετριάσει επίσης τον κίνδυνο από τους ταξιδιώτες.
Επιπλέον, τα πρωτόκολλα ασφαλούς ταξιδιού του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) παρέχουν μια ρεαλιστική προσέγγιση για τον τομέα της φιλοξενίας για να επιτρέψει τον ασφαλή τουρισμό και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης