Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Προχωρά η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας στη Ρωσία

tags :
Προχωρά η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας στη Ρωσία
Η χαλάρωση της χορήγησης βίζας θα οδηγήσει σε αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής ροής προς τη Ρωσία, λένε οι ειδικοί
Η Κρατική Δούμα ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ξένους να εισέρχονται πλέον στη Ρωσία με τη χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικής βίζας.
Η χαλάρωση της χορήγησης βίζας θα οδηγήσει σε αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής ροής προς τη Ρωσία, λένε οι ειδικοί, οι οποίοι ωστόσο επισημαίνουν επίσης την ανάγκη επέκτασης της λίστας των χωρών για τις οποίες θα διατίθεται η ρωσική ηλεκτρονική θεώρηση.
Συμμετέχοντες στην αγορά λένε ότι η λίστα θα είναι παρόμοια με εκείνη για την οποία ισχύει η ηλεκτρονική βίζα για την Αγία Πετρούπολη και το Καλίνινγκραντ.
«Πολλές από αυτές τις χώρες προμηθεύουν μεγάλο αριθμό τουριστών στη Ρωσία, αλλά δεν θεωρούμε ότι η τρέχουσα λίστα είναι πλήρης. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αγγλόφωνες χώρες (Αυστραλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες), η ροή των τουριστών από την οποία είναι πολύ ελπιδοφόρα», λέει ο κ. Ίγκορ Κούζμιν, Διευθύνων Σύμβουλος της Tari Tour.
Το πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής βίζας θα πρέπει να είναι η απλότητα της εγγραφής και η ταχύτητά της – οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν σε προξενεία και κέντρα θεώρησης, τα οποία βρίσκονται μόνο σε μεγάλες ξένες πόλεις.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο όρος έκδοσης ενιαίας ηλεκτρονικής βίζας δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία κατά την οποία ένας αλλοδαπός πολίτης υποβάλλει αίτηση εγγραφής.
Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι η εισαγωγή ηλεκτρονικής θεώρησης θα οδηγήσει σε αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Μια ηλεκτρονική θεώρηση θα εκδίδεται ως θεώρηση απλής εισόδου για έως και 60 ημερολογιακές ημέρες με επιτρεπόμενη περίοδο διαμονής στη Ρωσική Ομοσπονδία για έως και 16 ημέρες για πολίτες ξένων κρατών.
Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, κατά μέσο όρο, οι ξένοι επισκέπτονται τη χώρα για μία μέση διάρκεια 7-10 ημερών.

Πηγή: tourismtoday.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης