Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το Ελ. Βενιζέλος στα αποδοτικότερα αεροδρόμια του κόσμου

tags :
Το Ελ. Βενιζέλος στα αποδοτικότερα αεροδρόμια του κόσμου
Το ATRS είναι ένα παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο με έδρα το Robert H. Smith School of Business στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ
Για 17η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL) έχει ανακηρυχθεί το πιο αποτελεσματικό αεροδρόμιο στον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την Εταιρεία Ερευνών Αεροπορικών Μεταφορών (ATRS) και το Αεροναυτικό Πανεπιστήμιο Embry-Riddle στο ATRS Global 2020 Airport Efficiency Awards.

Η αναφορά συγκριτικής αξιολόγησης επιδόσεων αεροδρομίου παρέχει μια σύγκριση της απόδοσης των αεροδρομίων παγκοσμίως, εστιάζοντας στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα λειτουργίας/διαχείρισης, την ανταγωνιστικότητα κόστους και τη σύγκριση των χρεώσεων αεροδρομίου. Η ποιότητα της υπηρεσίας δεν λαμβάνεται υπόψη στις μετρήσεις απόδοσης.

Η έκθεση ATRS Global Airport Benchmarking Project 2020 περιλαμβάνει 204 αεροδρόμια και 24 ομάδες αεροδρομίων διαφόρων μεγεθών και έντυπα ιδιοκτησίας στην Ασία-Ειρηνικό, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Το ATRS είναι ένα παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο με έδρα το Robert H. Smith School of Business στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

“Το ATRS Airport Benchmarking Project προσπαθεί να παράσχει ολοκληρωμένες και αμερόληπτες πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, για να συμβάλει στην προώθηση της συνολικής απόδοσης των αεροδρομίων παγκοσμίως”, δήλωσε ο Διευθυντής έργου συγκριτικής αξιολόγησης, κ. Δρ Chunyan Yu, καθηγητής Διαχείρισης Αεροπορικών Μεταφορών στο Embry-Riddle.
Και το Ελευθέριος Βενιζέλος στους νικητές

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ (AMS) κατατάχθηκε ξανά στην πρώτη θέση μεταξύ των αεροδρομίων με πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη το 2019.

Άλλοι νικητές περιλαμβάνουν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος και το EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg της Ελβετίας.

Υψηλές θέσεις στη Βόρεια Αμερική καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Βανκούβερ, το διεθνές αεροδρόμιο Salt Lake City, το διεθνές αεροδρόμιο Nashville και τη Βικτώρια Διεθνές αεροδρόμιο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG) κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των άνω των 40 εκατομμυρίων επιβατών. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jeju, το Διεθνές Αεροδρόμιο Gimhae και το Διεθνές Αεροδρόμιο AB Won Pat, Γκουάμ κέρδισαν επίσης τα κορυφαία βραβεία αποδοτικότητας στα αντίστοιχα κατηγορίες.

Το Auckland Airport (AKL) κατατάσσεται ως το κορυφαίο αεροδρόμιο αποδοτικότητας στην Ωκεανία.

Περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης