Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTTC: Το κλείσιμο συνόρων σε εθνικό επίπεδο θα βλάψει την ανάκαμψη του τομέα

tags :
WTTC: Το κλείσιμο συνόρων σε εθνικό επίπεδο θα βλάψει την ανάκαμψη του τομέα
Ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) προειδοποίησε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ότι το περαιτέρω κλείσιμο συνόρων θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Το WTTC προτρέπει τις αρχές να λάβουν μια πιο προσεκτική προσέγγιση και να εισαγάγουν τοπικά μέτρα και μόνο όταν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν γενικοί περιορισμοί, θα αποφευχθεί η αναστολή της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης και δεν θα παραλύσει ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός.

Το WTTC υποστηρίζει το άνοιγμα αεροπορικών διαδρόμων από πόλη σε πόλη μεταξύ παγκόσμιων χρηματοοικονομικών κέντρων, όπως το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη και η Νέα Υόρκη. Αυτό θα βοηθούσε την επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων. Αυτό αναγκάζει μια επανεξέταση τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων περιορισμού των ταξιδιών.

Η κα. Γκλόρια Γκουεβάρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κλείσουν την πρόσβαση σε άλλες χώρες στο σύνολό τους. Μόνο τα περιφερειακά συνοριακά μέτρα πρέπει να επιβάλλονται εάν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε η ανάκαμψη ολόκληρης της οικονομίας μιας χώρας να μην τεθεί σε κίνδυνο.

«Η δημιουργία «αεροπορικών διαδρόμων» μεταξύ χρηματοοικονομικών κέντρων όπου τα επίπεδα μόλυνσης είναι χαμηλά, όπως μεταξύ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, θα παρείχε ζωτική ώθηση στα επαγγελματικά ταξίδια και θα συνέβαλλε στην οικονομική ανάκαμψη.

Περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης