Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια τα μέτρα ασφαλείας που συμφώνησαν EASA και Ευρωπαϊκοί Αεροπορικοί Σύλλογοι

tags :
Ποια τα μέτρα ασφαλείας που συμφώνησαν EASA και Ευρωπαϊκοί Αεροπορικοί Σύλλογοι
Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να χαρακτηρίζονται από συνεπή εφαρμογή των διαδικασιών ασφάλειας
Οι Ευρωπαϊκοί Αεροπορικοί Σύλλογοι και ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για να διασφαλίσουν μια συνεπή και ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να χαρακτηρίζονται από συνεπή εφαρμογή των διαδικασιών ασφάλειας των επιβατών σε ολόκληρη την ήπειρο.
Ο EASA και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) έχουν αναπτύξει πρωτόκολλα για τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσουν οι αερολιμένες, οι αεροπορικές εταιρείες και οι φορείς εκμετάλλευσης για να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή στις κανονικές πτήσεις.
Οι οδηγίες αφορούν ολόκληρο το ταξίδι από την άποψη του επιβάτη, στο αεροδρόμιο αναχώρησης, επί του αεροσκάφους και κατά την άφιξη.
Περιέχουν συγκεκριμένα, συμπληρωματικά μέτρα που σχεδιάστηκαν για να διασφαλίσουν την προστασία των επιβατών και του πληρώματος.
Ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να ακολουθήσουν βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και να εξασφαλίσουν τον καλύτερο δυνατό εξαερισμό κατά τη διάρκεια του αεροσκάφους. Περαιτέρω μέτρα, όπως αλλαγές στην υπηρεσία πτήσης, έχουν προταθεί για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης μέσω μολυσμένων επιφανειών. Παρόμοιες συστάσεις έχουν εκδοθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην καθοδήγηση απογείωσης.
Για να ενισχυθεί η εφαρμογή αυτών των μέτρων, οι αεροπορικές εταιρείες για την Ευρώπη (A4E), η Ευρωπαϊκή Ένωση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (EBAA), η Ευρωπαϊκή Ένωση Αεροπορικών Περιφερειών (ERA) και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με τον EASA για την προώθηση την εναρμονισμένη και συντονισμένη εφαρμογή των πρωτοκόλλων EASA / ECDC από τη βιομηχανία, τις κυβερνήσεις και τους ταξιδιώτες.
«Η αεροπορική βιομηχανία συνεργάστηκε στενά με τις υγειονομικές αρχές και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για την ασφαλή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Οι οδηγίες απογείωσης του ICAO θέτουν ένα διεθνές πλαίσιο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και στην Ευρώπη, τα πρωτόκολλα EASA / ECDC είναι παρόμοια», δήλωσε ο Rafael Schvartzman, Αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.
Ο Γενικός Γραμματέας της EBAA, Athar Husain Khan σχολίασε. «Η επιστροφή στο φυσιολογικό για τα ταξίδια εξαρτάται από τις εναρμονισμένες οδηγίες ασφάλειας και λειτουργίας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους αερομεταφορείς επιχειρήσεων. Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα».
«Η έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών μας από την ΙΑΤΑ, A4E, EBAA και ERA καθορίζει αυτές τις διαδικασίες ως το πρότυπο για την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής EASA Patrick Ky.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης