Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε Ευρωπαϊκές χώρες

tags :
Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε Ευρωπαϊκές χώρες
Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας επιβαρύνεται περισσότερο, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση της Μαδρίτης
Απογοητευμένοι με τις πρόσφατες εξελίξεις είναι οι Ευρωπαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες, καθώς επανέρχονται τοπικά ταξιδιωτικοί περιορισμοί μετά από την πρόσφατη άνοδο των κρουσμάτων.
Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας επιβαρύνεται περισσότερο, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση της Μαδρίτης.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η υπουργός Εξωτερικών κ. Αράνχα Γκονζάλες Λάγια δήλωσε ότι η Ισπανία είναι μία ασφαλής χώρα. Τα σχόλιά της ήρθαν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το βράδυ του Σαββάτου ότι οι Βρετανοί που βρίσκονται σε διακοπές στην Ισπανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 2 εβδομάδων κατά την επιστροφή τους.
Την ίδια ώρα, η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες πως αποφάσισε να ακυρώσει όλες τα προγραμματισμένα πακέτα διακοπών της στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να επιβάλουν επίσης περιορισμούς. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν με αεροπλάνο από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία από την Τρίτη 28 Ιουλίου θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται στην πτήση τους μόνο εάν έχουν αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν.

Οι ξενοδόχοι στη Χαλκιδική και τον Πλαταμώνα, τα παραθαλάσσια θέρετρα της Βόρειας Ελλάδας που είναι δημοφιλή στους παραθεριστές από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, δήλωσαν ότι οι ακυρώσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η Γαλλία αντέδρασε με παρόμοιο τρόπο, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ να λέει την Παρασκευή ότι «συστήνεται έντονα» να μην ταξιδεύουν οι Γάλλοι στην Καταλονία, ένα από τα μέρη που έχει καταγράψει μεγάλη αύξηση στις περιπτώσεις Covid-19.
Η Γαλλία είπε επίσης ότι όποιος εισέρχεται στη χώρα από μια λίστα 16 χωρών εκτός της ΕΕ θα υπόκειται σε υποχρεωτικά τεστ στα γαλλικά αεροδρόμια και λιμάνια. Για επιβάτες που προέρχονται από τέσσερις από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, η Γαλλία ζητά να υπάρχει αρνητικό τεστ που να έχει γίνει τρεις ημέρες πριν από την πτήση.
Στη Γερμανία υπήρξε επίσης αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, την οποία απέδωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες περιοχές, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης