Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μάνος Κόνσολας: Ο εναλλακτικός τουρισμός πρέπει να ενσωματωθεί στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού

tags :
Μάνος Κόνσολας: Ο εναλλακτικός τουρισμός πρέπει να ενσωματωθεί στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού
Το 10% μόνο από τους επισκέπτες κάθε χρονιά είναι ο εσωτερικός τουρισμός
Για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για τη σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών στον ελληνικό τουρισμό.
Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ο εναλλακτικός τουρισμός πρέπει να ενσωματωθεί στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και στόχο να αποτελεί η προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος.
«Κανένα μέγεθος του εσωτερικού τουρισμού δεν μπορεί να καλύψει το κενό από τις άλλες εισροές που έρχονται από την Ευρώπη και από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το 10% μόνο από τους επισκέπτες κάθε χρονιά είναι ο εσωτερικός τουρισμός.
Δεκαετίες πριν ήταν το 40%», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μ. Κόνσολας. Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση των Δωδεκανήσων, ο υφυπουργός Τουρισμού τονίζει ότι πρόκειται για έναν μεγάλο πνεύμονα και πυλώνα του τουρισμού.
«Υπάρχουν απρόσκοπτα κλιμακούμενες προς τα πάνω πτήσεις από το εξωτερικό. Στόχος μας είναι να συνεχίσουν να αυξάνονται οι πτήσεις».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=86811

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης