Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πιστοποιητικό υγιεινής αερολιμένων, από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων

tags :
Πιστοποιητικό υγιεινής αερολιμένων, από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων
Καθώς τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να κάνουν επανεκκίνηση και προετοιμάζονται για να διατηρήσουν τις συνεχείς δραστηριότητες τους, εστιάζουν στην υγεία και την ευημερία των ταξιδιωτών και του προσωπικού
Το πρόγραμμα “Διαπίστευσης Υγείας Αερολιμένων” ξεκίνησε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI).
Στόχος είναι να βοηθήσει τα αεροδρόμια. Αξιολογώντας τα νέα μέτρα και τις διαδικασίες υγείας που εισήχθησαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19, σε σχέση με τα παγκόσμια πρότυπα.
Καθώς τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να κάνουν επανεκκίνηση και προετοιμάζονται για να διατηρήσουν τις συνεχείς δραστηριότητες τους, εστιάζουν στην υγεία και την ευημερία των ταξιδιωτών και του προσωπικού.
Το πρόγραμμα Διαπίστευσης Υγείας Αεροδρομίου ACI τους παρέχει μια αξιολόγηση για το πόσο ανταποκρίνονται τα μέτρα υγείας τους με τις συστάσεις της Ειδικής Ομάδας Ανάκτησης Αεροσκαφών (CART) καθώς και με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.
Οι κατευθυντήριες γραμμές CART ευθυγραμμίζονται με τις οδηγίες επανεκκίνησης και ανάκτησης επιχειρήσεων ACI Aviation. Καθώς και με τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου Covid-19 για την ασφάλεια της υγείας των αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA).
Το πρόγραμμα επιτρέπει στα αεροδρόμια να αποδεικνύουν στους επιβάτες, το προσωπικό, τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις ότι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια με μετρήσιμο, καθιερωμένο τρόπο. Επικυρώνοντας έτσι τα δικά τους μέτρα και διαδικασίες.
Τα θέματα που καλύπτονται από τη διαπίστευση περιλαμβάνουν: Τον καθαρισμό και την απολύμανση, τη φυσική απόσταση (όπου είναι εφικτό και πρακτικό), την προστασία του προσωπικού, τη φυσική διάταξη, τις επικοινωνίες επιβατών και τις εγκαταστάσεις επιβατών. Λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιοχές και οι διαδικασίες επιβατών, όπως:
*    Πρόσβαση στο τερματικό σταθμό και περιοχή check-in.
*    Έλεγχος ασφαλείας.
*    Πύλες επιβίβασης και σαλόνια.
*    Περιοχές λιανικής, τροφίμων και ποτών.
*    Πύλη εξοπλισμός όπως γέφυρες επιβίβασης.
*    Κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ.
*    Περιοχές και εγκαταστάσεις ελέγχου των συνόρων (σε συνεργασία με τις αρχές).
*    Περιοχή διεκδίκησης αποσκευών και έξοδος αφίξεων.
Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και ανοιχτό σε όλα τα αεροδρόμια μέλη ACI όλων των μεγεθών σε όλες τις περιοχές.
Μετά την υποβολή του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου και όλων των υποστηρικτικών υλικών, πραγματοποιείται διαδικτυακή εικονική αξιολόγηση από την ACI για να προσδιοριστεί ότι εφαρμόζονται μέτρα υγείας σύμφωνα με τις οδηγίες ICAO CART, καθώς και με τον EASA και τις οδηγίες ανάκτησης ACI, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών της ACI EUROPE για Υγιεινή εμπειρία επιβατών στα αεροδρόμια.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης