Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μείωση 75% στις αφίξεις τουριστών στην Τουρκία το 2020

tags :
Μείωση 75% στις αφίξεις τουριστών στην Τουρκία το 2020
Η Τουρκία είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς που έχουν πιστοποιηθεί με τη σφραγίδα WTTC Safe Travels
Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό αφίξεων τουριστών στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Συνολικά 4,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες ταξίδεψαν στην Τουρκία τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Πέρσι, 18 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες ταξίδεψαν στη χώρα την ίδια περίοδο. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η Τουρκία υπέστη μείωση κατά 75% στις αφίξεις τουριστών το 2020.
Η Κωνσταντινούπολη συνέχισε να είναι η κορυφαία τουριστική πόλη της Τουρκίας, προσελκύοντας σχεδόν το 53,7% των ξένων επισκεπτών – περίπου 2,4 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2020.
Με μια διαδικασία ομαλοποίησης που ξεκινά τον Ιούνιο, οι τουριστικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία άνοιξαν εκ νέου με αυστηρά μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας και την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
Η Τουρκία είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς που έχουν πιστοποιηθεί με τη σφραγίδα WTTC Safe Travels. Η σφραγίδα Safe Travels κυκλοφόρησε από την WTTC προκειμένου να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να εντοπίσουν προορισμούς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει τα παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης