Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Επιλογή αποκλεισμού θέσεων στο αεροπλάνο για ανήσυχους λόγω Covid-19, επιβάτες

tags :
Επιλογή αποκλεισμού θέσεων στο αεροπλάνο για ανήσυχους λόγω Covid-19, επιβάτες
Ένα νέο εργαλείο, το Dynamic Seat Blocker της Plusgrade δίνει στους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας την δυνατότητα να πληρώνουν για να αποκλείουν θέσεις
Η αγορά ολόκληρης της σειράς ή του καθίσματος δίπλα σας στο αεροπλάνο θα ήταν προηγουμένως μια αρκετά εξειδικευμένη αγορά. Αλλά στην εποχή του κορωνοϊού, ίσως να είναι και ανάγκη, για κάποιους.
Η πανδημία έχει “χτυπήσει” σκληρά τις αεροπορικές εταιρείες, που προσπαθούν από την μία να βοηθήσουν τους ανήσυχους επιβάτες και από την άλλη να αυξήσουν τα έσοδα τους.
Ένα νέο εργαλείο, το Dynamic Seat Blocker της Plusgrade δίνει στους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας την δυνατότητα να πληρώνουν για να αποκλείουν θέσεις. Δηλαδή να αγοράσουν επιπλέον προσωπικό χώρο σε ένα αεροσκάφος, αποκλείοντας τις θέσεις γύρω τους.
Η λύση του Plusgrade επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να παρουσιάζουν την επιλογή σε όσους είναι πιθανό να θέλουν να πληρώσουν. Πιθανό; Ναι, ανάλογα με το προφίλ επιβατών (ιστορικό ταξιδιού, κατάσταση βαθμίδας, προτιμήσεις κοινωνικών μέσων, δεδομένα αγορών), διαδρομή, ημέρα ταξιδιού, συντελεστής φόρτωσης και διαμόρφωση κλάσης ναύλου.
Οι αλγόριθμοι είναι βελτιστοποιημένοι ώστε να δείχνουν το σωστό προϊόν, στον σωστό πελάτη, την κατάλληλη στιγμή ώστε να εξασφαλίσουν την υψηλότερη πιθανότητα αγοράς.
Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν μια κενή θέση ή μια σειρά δίπλα τους σε μια πτήση, σε μια τιμή που έχει καθοριστεί από την αεροπορική εταιρεία.
Έτσι, δίνει την ευκαιρία στους αερομεταφορείς να αποκομίσουν πρόσθετα έσοδα ικανοποιώντας και τις απαιτήσεις των επιβατών στα ταξίδια, την εποχή του Covid-19.
Ήδη, επτά αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν την υπηρεσία τον επόμενο μήνα. Συμπεριλαμβανομένων των Royal Jordanian Airlines, Malaysia Airlines, Oman Air, Philippine Airlines και Etihad Airways.
Οι υποστηρικτές του “μπλοκαρίσματος” καθισμάτων υποστηρίζουν ότι η αύξηση της απόστασης μεταξύ επιβατών θα μειώσει την πιθανότητα μετάδοσης Covid-19 κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένης της IATA, υποστηρίζουν ότι τα φίλτρα και οι μάσκες HEPA επαρκούν για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου προσβολής του ιού. Και ότι η μείωση της χωρητικότητας θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης