Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα ξεκινήσουν οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα - Στο 95% η απώλεια εσόδων

tags :
Πότε θα ξεκινήσουν οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα - Στο 95% η απώλεια εσόδων
Της Εύας Οικονομάκη
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στα ελληνικά λιμάνια η MSC Cruises και η Costa Cruises, ενώ από τον Οκτώβριο θα ταξιδέψουν και πάλι τα κρουαζιερόπλοια της TUI Cruises, μετά την επίσημη επανεκκίνηση του κλάδου διά στόματος του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, τόσο η MSC Cruises όσο και η Costa Cruises εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ η TUI Cruises θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο από την Κέρκυρα τις πρώτες κρουαζιέρες της στα ελληνικά λιμάνια και θα συνεχίσει τα δρομολόγιά της και για τον Νοέμβριο.
Ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση ταξιδιών στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι έχουν εκφράσει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό, με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιέρας Le Ponant να έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δέσει στα ελληνικά λιμάνια από τις 22 Σεπτεμβρίου και για όλο τον Οκτώβριο.
«Τα πλοία της Le Ponant είναι μικρά, έχουν χωρητικότητα 100-200 ατόμων, δεν έχουν σχέση με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια των κολοσσών του θαλάσσιου τουρισμού», τονίζουν πηγές της αγοράς.
Την πρόθεση τους να δέσουν στα ελληνικά λιμάνια έχουν εκφράσει, κατά τις πληροφορίες, η Crystal Cruises και η Norwegian.
Την ίδια στιγμή, για απώλειες εσόδων που ενδέχεται να φτάσουν το 95% κάνει λόγο ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), υπογραμμίζοντας ότι για να επανέλθει ο κλάδος στα επίπεδα του 2019 θα χρειαστούν 4-5 χρόνια. «Η κρουαζιέρα φέρνει έσοδα 1 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Φέτος στο καλύτερο σενάριο τα έσοδα αυτά θα διαμορφωθούν στα 100 εκατ. ευρώ», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο tourismtoday, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι κρουαζιέρες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, από το Σάββατο θα επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου. Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης