Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι 5 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες έχασαν πάνω από 40 δις δολάρια

tags :
Οι 5 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες έχασαν πάνω από 40 δις δολάρια
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία BuyShares, το συνδυασμένο ανώτατο όριο αγοράς των πέντε μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο υποχώρησε κατά 40,9 δις δολάρια από τον Ιανουάριο
Λίγες βιομηχανίες βίωσαν τόσο έντονα την επίδραση της πανδημίας όσο η αεροπορική.
Ενώ οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι κανόνες κλειδώματος αναμένεται να προκαλέσουν μείωση των εσόδων των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών κατά 300 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο παρατηρούν τεράστιες απώλειες στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία BuyShares, το συνδυασμένο ανώτατο όριο αγοράς των πέντε μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο υποχώρησε κατά 40,9 δις δολάρια από τον Ιανουάριο, φτάνοντας συνολικά τα 36,9.
Τον Ιανουάριο, το ανώτατο όριο αγοράς των Delta Air Lines, American Airlines, Lufthansa Group, United Airlines και Air France, ως οι πέντε μεγαλύτερες δημόσιες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, ανήλθε σε 77,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αποκάλυψε τα δεδομένα YCharts και MacroTrends.
Ο αριθμός αυτός έπεσε στα 25,3 δις την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, πτώση 67% από τις αρχές του έτους. Η τάση συρρίκνωσης συνεχίστηκε τους επόμενους δύο μήνες.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι το ανώτατο όριο αγοράς της Delta Air Lines, ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο από έσοδα, έπεσε κατά 54% εν μέσω κρίσης, μειωμένο κατά 19 δις την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου.
Η συνδυασμένη αξία των μετοχών της American Airlines, κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας με πτήση χιλιομέτρων επιβατών ανήλθε σε 4,8 δις δολάρια, σημειώνοντας πτώση 58% από τις αρχές του έτους.
Η United Airlines σημείωσε πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κατά 57% τους τελευταίους επτά μήνες, με την τιμή να πέφτει στα 8,2 δις δολάρια. Τα δεδομένα YCharts και MarketTrends δείχνουν ότι οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν συνολικά 36,7 δις δολάρια λόγω κορωνοϊού.

Οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες υφίστανται απώλειες

Η τρίτη μεγαλύτερη, ο Όμιλος Lufthansa, έχει επίσης σημειώσει σημαντική πτώση στη συνολική αξία των μετοχών τους τελευταίους 7 μήνες. Τον Ιανουάριο, το ανώτατο όριο αγοράς ανήλθε σε 7,42 δις. Στη συνέχεια, η συνολική αξία των μετοχών της εταιρείας έπεσε κατά 40% σε 3 μήνες.
Η Air France έχασε 2,2 δις δολάρια στην αγορά στο πλαίσιο της κρίσης COVID-19.

BuyShares

Η BuyShares είναι ένας οικονομικός εκπαιδευτικός κόμβος για επενδυτές. Ο ιστότοπός παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς μετοχών και επενδύσεων σε μετοχές, ενώ επίσης συγκρίνει τους κορυφαίους παρόχους σχετικά με τις προσφορές προϊόντων τους.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης