Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βασίλης Γιαννάκης, δήμαρχος Φλώρινας: Ο τουρισμός δίνει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις

tags :
Βασίλης Γιαννάκης, δήμαρχος Φλώρινας: Ο τουρισμός δίνει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις
Οι λύσεις οι εναλλακτικές σε εμάς είναι ο πρωτογενής τομέας και η ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών του τουρισμού
Για την αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου που προτάσσει η απολιγνιτοποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για τη Φλώρινα ως τουριστικό προορισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Βασίλης Γιαννάκης, δήμαρχος Φλώρινας.
«H πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη είναι εύκολη, μέχρι την Πτολεμαΐδα είναι αυτοκινητόδρομος και τα υπόλοιπα 30 χιλιόμετρα είναι διπλής κατεύθυνσης. Γίνεται αγώνας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες αυτές, να γίνει κι εδώ πέρα ένας αυτοκινητόδρομος, έτσι ώστε και η πρόσβαση να είναι πιο εύκολη και να αναπτυχθεί τουριστικά περισσότερο η περιοχή μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Γιαννάκης.
Αναφερόμενος στην επικείμενη απολιγνιτοποίηση της περιοχής σε ορίζοντα τριετίας, ο Βασίλης Γιαννάκης λέει: «Η απολιγνιτοποίηση μας πλήττει, καταλαβαίνουμε κι εμείς ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Είναι ένα θετικό πλάνο αυτό που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, δίνει κάποιες λύσεις, οι οποίες, βέβαια, θα προσαρμοστούν και στις προτεραιότητες του δήμου μας. Ήδη εμείς έχουμε καταθέσει κάποιες προτάσεις. Μέχρι τώρα όλο το αναπτυξιακό μοντέλο ήταν γύρω από τη λειτουργία της ΔΕΗ. Θα έλεγα ότι ήταν μια μονοκαλλιέργεια».
«Οι λύσεις οι εναλλακτικές σε εμάς είναι ο πρωτογενής τομέας και η ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών του τουρισμού, γιατί ο τουρισμός αποτελεί μια πηγή εσόδων. Βοηθάει και στην ανάπτυξη όλων των περιοχών, αλλά θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας, θα βελτιώσει τις υποδομές μας, θα δώσει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις. Η Φλώρινα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της εναλλαγής των εποχών. Προσπαθούμε τώρα να ανοιχτούμε προς τα έξω. Μέχρι τώρα είχαν γίνει κάποια βήματα, αλλά ήταν και μικρά και δειλά. Τώρα με τη βοήθεια της περιφέρειας προσπαθούμε το τουριστικό προϊόν να το προβάλουμε. Είναι απαραίτητο πλέον τώρα με την απολιγνιτοποίηση να στραφούμε σε άλλα μοντέλα», προσθέτει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88014

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης