Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχος Αγρινίου: Το Αγρίνιο είναι προορισμός για όλο τον χρόνο

tags :
Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχος Αγρινίου: Το Αγρίνιο είναι προορισμός για όλο τον χρόνο
Το Αγρίνιο μεγάλωσε σαν μία καπνούπολη
Για τον σχεδιασμό του δήμου Αγρινίου να αναπτύξει την πόλη, να βελτιώσει τις υποδομές της περιοχής και να τονώσει τον τουρισμό, καθώς και για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση στήριξης των επιχειρήσεων και των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.
«Το Αγρίνιο μεγάλωσε σαν μία καπνούπολη. Πλέον είναι ένα μεγάλο αστικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Εμείς λέμε ότι είναι η πόλη του νερού, γιατί έχουμε τρεις τεχνητές λίμνες και τρεις φυσικές, συν τον Αχελώο δίπλα. Πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, με περιοχές προστατευόμενες Natura, εξαιρετικής ομορφιάς ορεινούς όγκους. Κάνουμε μια προσπάθεια να αναπτύξουμε τον δήμο, τόσο το αστικό του κομμάτι όσο και την ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγρινίου.
«Η Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη χώρα μας, οι ντόπιοι τη λένε “πέλαγος” γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ μεγάλη λίμνη και, βέβαια, είναι μια περιοχή που έχει όλες αυτές τις δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού. Γενικότερα στην Ελλάδα ο εναλλακτικός τουρισμός δεν έχει αναπτυχθεί γιατί η Ελλάδα πάντα είχε τη θάλασσα και τον ήλιο. Υπάρχουν αναρριχητικοί προορισμοί, εξαιρετικά μονοπάτια, ανεμόπτερα, σκι, υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες στην περιοχή και προσπαθούμε γενικότερα να τις αναπτύξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο. Η πόλη θα είναι μία άλλη πόλη την επόμενη ημέρα. Η περιοχή πέρα από τον εναλλακτικό τουρισμό, έχει και εξαιρετικό γαστρονομικό τουρισμό. Τα ξενοδοχεία είναι εξαιρετικά, αλλά και οι χώροι εστίασης είναι εξαιρετικοί στο Αγρίνιο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί πάρα πού. Το Αγρίνιο είναι προορισμός Σαββατοκύριακου, προορισμός όλου του χρόνου», λέει ο Γιώργος Παπαναστασίου.
Αναφερόμενος στις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των κατοίκων του Αγρινίου, ο Γ. Παπαναστασίου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Βγάλαμε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα μείωσης των τελών όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της πόλης. Ταυτόχρονα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε και την αγορά, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88148

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης