Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άνοιξαν τα ταξίδια Ην. Βασιλείου-Γαλλίας - «Οχι», λέει το WTTC στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

Άνοιξαν τα ταξίδια Ην. Βασιλείου-Γαλλίας - «Οχι», λέει το WTTC στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις
Οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19
Τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα πλοία θα αρχίσουν να…τρέχουν ξανά μεταξύ της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί.
Όπως αποφασίστηκε, οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Τα αποτελέσματα τόσο από δοκιμές PCR όσο και από ταχεία αντιγόνα θα γίνουν αποδεκτά, υπό την προϋπόθεση ότι η δοκιμή που χρησιμοποιείται μπορεί να ανιχνεύσει τη νέα μετάλλαξη COVID-19.

Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν

Μόνο Γάλλοι υπήκοοι, κάτοικοι στη Γαλλία και όσοι έχουν “νόμιμο λόγο” να ταξιδέψουν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί.
Και ευχαρίστησε τον Βρετανό ομόλογο του Γκραντ Σέπς για “το καταπληκτικό έργο που κάναμε τις τελευταίες 48 ώρες”.



Η απαγόρευση και το χάος που δημιούργησε

Η απόφαση της Γαλλίας, να κλείσει τα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είχε δημιουργήσει χάος σε αεροπορικές, σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές. Ιδιαίτερα με τις μεταφορές εμπορευμάτων.
Στο λιμάνι του Ντόβερ στην Αγγλία, είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από φορτηγά.
Ουρές φορτηγών υπήρχαν και στο Κεντ.
Χθες Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να καταργήσουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απόφαση ορισμένων χωρών να κλείσουν τα σύνορα τους, φοβούμενες την νέα μετάλλαξη του COVID-19.



Ηχηρό “όχι” του WTTC στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

Στο ίδιος μήκος κύματος με τις Βρυξέλλες και οι δηλώσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), για τις απαγορεύσεις αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το WTTC, υποστηρίζει πως “ένα γρήγορο καθεστώς δοκιμών Covid στα αεροδρόμια αποτρέπει τις γενικές απαγορεύσεις ταξιδιού.
“Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υψίστης σημασίας. Αλλά οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν μπορούν να είναι η απάντηση, δήλωσε κατηγορηματικά η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.
Τα μέτρα αυτά δεν έχουν αποδώσει στο παρελθόν και δεν θα αποδώσουν τώρα.
Ο μόνος τρόπος για να αποκλειστούν από τα ταξίδια τα κρούσματα και η διασπορά είναι οι δοκιμές.
Έτσι, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμία χώρα να επιβάλλει επιβλαβείς και αντιπαραγωγικές απαγορεύσεις στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου”.



Ο αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτικών απαγορεύσεων είναι οικονομικά καταστροφικός

Η Γκλόρια Γκεβάρα συνιστά στις κυβερνήσεις να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες στις δοκιμές. Και ξεκαθαρίζει πως “οι ταξιδιώτες δεν ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο από άλλα μέλη μίας κοινότητας, εάν ακολουθούν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας. Συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και τακτικών δοκιμών”.
Όπως υπογραμμίζει η επικεφαλής του Συμβουλίου αν και είναι κατανοητή η ανησυχία, για την διασπορά, ο αυξανόμενος αριθμός αμβλειών ταξιδιωτικών απαγορεύσεων είναι απίστευτα ενοχλητικός και οικονομικά καταστροφικός.
Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον τρομερό κοινωνικό αντίκτυπο της αυξανόμενης απομόνωσης και την επίδρασή του στην ψυχική υγεία.
“Κάθε τομέας της οικονομίας, όχι μόνο τα ταξίδια και ο τουρισμός, θα υποφέρει, όπως και οι χώρες που επιβάλλουν την απαγόρευση, καθώς και οι δικές τους οικονομίες αισθάνονται τον αντίκτυπο του κλεισίματος των συνόρων και την απώλεια επιχειρήσεων, τονίζει η Γκλόρια Γκεβάρα.
Ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα είναι κρίσιμος για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης.
Γι ‘αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να αναληφθεί δράση τώρα για να τον σώσουμε. Αν όχι, θα καταρρεύσει και εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης