Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νικόλαος Φωτιάδης, φάρμα Φωτιάδη: Στόχος μας είναι να διαθέσουμε τα προϊόντα μας σε καταστήματα delicatessen

tags :
Νικόλαος Φωτιάδης, φάρμα Φωτιάδη: Στόχος μας είναι να διαθέσουμε τα προϊόντα μας σε καταστήματα delicatessen
«Ουσιαστικά ο μαύρος χοίρος ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2010, ενώ είναι ένα γουρούνι που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων μέχρι το 1960», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νικόλαος Φωτιάδης
Για τις διατροφικές αξίες του μαύρου χοίρου Ολύμπου που τρέφεται με ελιές, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης της οποίας ηγείται μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Νικόλαος Φωτιάδης, ιδιοκτήτης της φερώνυμης φάρμας -η οποία είναι και η μεγαλύτερη μονάδα εκτροφής μαύρου χοίρου στην Ελλάδα- και αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ).
«Ουσιαστικά ο μαύρος χοίρος ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2010, ενώ είναι ένα γουρούνι που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων μέχρι το 1960», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νικόλαος Φωτιάδης. «Αυτό το γουρούνι που εκτρέφεται στην Ελλάδα ως φυλή είναι εισαγόμενη. Είναι δανέζικη, αγγλική, ολλανδική. Εκείνοι έκαναν παρεμβάσεις και γενετικές βελτιώσεις στα χοιρινά από τη δεκαετία του ’60-’70 που είχε ανάγκη να τραφεί ο κόσμος με περισσότερη ζωική πρωτεΐνη», συμπληρώνει.
«Η έδρα μας είναι στην Εξοχή Πιερίας, είμαστε στις παρυφές του Ολύμπου. Θέλαμε το γουρούνι, που είναι δώρο πολιτιστικό, κληρονομιά ελληνική, να το ταυτίσουμε με μία άλλη κληρονομιά μας που είναι η ελιά. Εμείς στο δικό μας το γουρούνι δίνουμε ελιά όλο τον χρόνο, την οποία συμπληρώνουμε στη διατροφή του και το έχουμε κατοχυρώσει ως πατέντα. Διαπιστώσαμε ότι απογειώνει διατροφικά το γουρούνι και κάνει τη διατροφική του αξία μοναδική», τονίζει ο Νικόλαος Φωτιάδης, λέγοντας πως τα προϊόντα του μαύρου χοίρου διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
«Θα μπορούσαν τα προϊόντα μας να βρίσκονται και σε delicatessen. Είναι επιδίωξή μας και στόχος μας αυτός. Εξαγωγές κάνουμε, αυτές είναι που μας κράτησαν», καταλήγει ο Νικόλαος Φωτιάδης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88869

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης