Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα 3 σενάρια του ATOR για τις εξελίξεις στον Ρώσικο τουρισμό

tags :
Τα 3 σενάρια του ATOR για τις εξελίξεις στον Ρώσικο τουρισμό
Και τα τρία σενάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ATOR, θα συνοδεύονται από αυξήσεις τιμών
Τρία είναι τα σενάρια εξέλιξης της κατάστασης στην τουριστική αγορά το 2021, σύμφωνα με τους αναλυτές της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR).
Και τα τρία σενάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ATOR, θα συνοδεύονται από αυξήσεις τιμών.
Στo απαισιόδοξο σενάριο, ο τομέας της οικονομίας θα διατηρήσει τις τιμές στο ίδιο επίπεδο και η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα είναι στον τομέα premium.
Στα μεσο-αισιόδοξο και αισιόδοξο σενάριο, αντίστοιχα, η συνολική αύξηση των τιμών των ταξιδιωτικών υπηρεσιών το 2021 θα είναι 10%-15% και 5%-10%.

Απαισιόδοξο σενάριο

Στο απαισιόδοξο σενάριο, ο εμβολιασμός δείχνει χαμηλή αποτελεσματικότητα. Η πανδημία συνεχίζεται και εμφανίζονται νέα στελέχη του ιού. Οι περιορισμοί στον διεθνή τουρισμό παραμένουν στο επίπεδο του 2020.
Το μερίδιο του ανεξάρτητου τουρισμού αυξάνεται, αλλά ο οργανωμένος τουρισμός ενισχύει τη θέση του στο τμήμα μαζικής και premium κατηγορίας.
Ταυτόχρονα, η δυναμική της αύξησης των τουριστικών ροών στην κατηγορία premium θα είναι υψηλότερη από ότι στην κατηγορία μάζας.
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν θα μείνουν χωρίς πελάτες. Θα υπάρξει πόλωση στην οργανωμένη αγορά – οι μικρές και μεσαίες εταιρείες θα κλείσουν, θα παραμείνουν μόνο μεγάλες εταιρείες πολλαπλών προφίλ και εξειδικευμένες.
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν σημαντική αύξηση στο μερίδιο των άμεσων πωλήσεων.

Μεσο-αισιόδοξο σενάριο

Με βάση το μεσο-αισιόδοξο σενάριο, οι χώρες και οι πτήσεις θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια του 2021 με βάση τα αποτελέσματα εμβολιασμού και την αμοιβαία αναγνώριση της αποτελεσματικότητάς του.
Ταυτόχρονα, ο εγχώριος τουρισμός θα συνεχίσει να κατέχει αναμφίβολα κυρίαρχη θέση στον τουριστικό κλάδο σε όλες τις χώρες, αλλά ο όγκος του θα είναι χαμηλότερος από την προ-πανδημία.
Σε αυτό το σενάριο, τα πιο κερδοφόρα και σταθερά τμήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα είναι ο μαζικός τουρισμός (συμπεριλαμβανομένων εν μέρει των εξερχόμενων ταξιδίων) και του premium τομέα.
Αισιόδοξο σενάριο (η πιθανότητα του οποίου, ωστόσο, είναι όλο και λιγότερο), από τον Απρίλιο του 2021, οι περιορισμοί στον κόσμο θα αρχίσουν σταδιακά να αρθούν και θα πραγματοποιηθεί μια σταδιακή αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών.

Αισιόδοξο σενάριο

Εάν επιτευχθεί το αισιόδοξο σενάριο, τότε έως τον Σεπτέμβριο του 2021 οι όγκοι πωλήσεων σε όλους τους τύπους τουρισμού θα αντιστοιχούν περίπου στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2017.
Σε περίπτωση απουσίας νέων απειλών, έως τον Δεκέμβριο του 2021, οι περιορισμοί θα καταργηθούν σχεδόν πλήρως και η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ της Ρωσίας και των κύριων χειμερινών τουριστικών προορισμών θα αποκατασταθεί.
Η ζήτηση για εξερχόμενο, εγχώριο και εισερχόμενο τουρισμό στα τέλη του 2021 θα αντιστοιχεί στο επίπεδο του 2017.
Ίσως, σε αυτό το σενάριο, το φθινόπωρο-χειμώνα, η Ρωσία θα έχει επαρκή αριθμό χειμερινών εξερχόμενων προορισμών για μαζική ροή.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης