Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς: Είμαστε ο leader δήμος στον τομέα της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας

tags :
Γιώργος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς: Είμαστε ο leader δήμος στον τομέα της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας
Ο Γιώργος Θωμάκος επισημαίνει ότι ο δήμος της Κηφισιάς είναι ο leader δήμος στον τομέα της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας
Για την κίνηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα λόγω του click away, για τα προγράμματα καινοτομίας που “τρέχει” ο δήμος, καθώς και για την επόμενη ημέρα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.
«Είμαστε ο leader δήμος στον τομέα της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ολοκληρώσαμε πριν από περίπου 15 ημέρες, και δώσαμε και τα ανάλογα βραβεία, τον 3ο κύκλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, όπου ο δήμος Κηφισιάς υποδέχεται προτάσεις καινοτόμες και πρωτότυπες ομάδων νέων, προτάσεις που αφορούν πιο πολύ εφαρμογές σε κινητά, ηλεκτρονικές εφαρμογές, έξυπνες λύσεις στη ζωή μας και μέσα από workshop, επιχειρηματικά εργαστήρια, στα οποία μιλούν άνθρωποι της αγοράς, μέντορες, startuppers κ.λπ., εκπαιδεύεται ο νέος πώς η ιδέα του θα ριζώσει και θα του προσδώσει ένα έσοδο αργότερα.
»Ο δήμος Κηφισιάς στο τέλος αυτής της περιόδου, μετά από συμμετοχή κοινού και ειδικής επιτροπής, δίνει τρία χρηματικά βραβεία στις τρεις καλύτερες ιδέες. Αυτό που μένει είναι ότι δεκάδες εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες πάνω σε δική του πρωτότυπη, καινοτόμο ιδέα μαθαίνουν πώς θα τη χρηματοδοτήσουν, πώς θα την επικοινωνήσουν, πώς θα πιστέψουν στην ιδέα τους και δεν θα μείνει στο συρτάρι», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κηφισιάς, λέγοντας πως μέσα στους πρώτους μήνες του έτους ο δήμος θα ξεκινήσει να δέχεται προτάσεις για τον επόμενο κύκλο.
«Το 2020 ήταν γόνιμο και σε επίπεδο μελετών και σε επίπεδο δημοπρατήσεων. Η Τεχνική Υπηρεσία παρέδωσε μελέτες κι έκανε διαγωνισμούς περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Θα συνεχίσουμε και το 2021 με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν οι διαρκείς παρατάσεις που ζητούν οι εργολάβοι. Τα έργα θα είναι στο τετράπτυχο το κλασικό που είναι ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, διανοίξεις, ηλεκτροφωτισμός, αλλά θα γίνουν σημαντικά έργα και στην αποχέτευση και μικρά αντιπλημμυρικά, περιμένοντας μία πολύ μεγάλη έγκριση, δημοπράτηση, από την περιφέρεια για το μεγάλο αντιπλημμυρικό στη Νέα Ερυθραία, του ρέματος Κοντοχρήστου.
»Θέλουμε επίσης να δημοπρατήσουμε επιτέλους με τη βοήθεια της περιφέρειας ένα μεγάλο αθλητικό συγκρότημα με κλειστό κολυμβητήριο. Στις σχολικές υποδομές έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά για μελέτες για δύο πτέρυγες καινούργιες σε δημοτικά σχολεία της περιοχής και στη Νέα Ερυθραία, ήδη παραλάβαμε και εγκαινιάσαμε το 10ο νηπιαγωγείο στην περιοχή των Αδαμών. Είναι φιλόδοξο το πρόγραμμα», καταλήγει ο δήμαρχος Θωμάκος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88868

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης