Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Μπαίνουμε δυνατά στον επενδυτικό χάρτη του τουρισμού και των logistics

tags :
Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Μπαίνουμε δυνατά στον επενδυτικό χάρτη του τουρισμού και των logistics
H πανδημία ναι μεν αποτέλεσε ένα “φρένο” στην παγκόσμια οικονομία, από την άλλη όμως το κέρδος και οι επενδύσεις δεν έχουν time out
Για την επιχειρηματικότητα που έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, για τις ενέργειες που υλοποιεί η περιφέρεια για τη στήριξή τους, καθώς και για το επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Δυτική Ελλάδα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.
«Πήραμε την απόφαση στο περιφερειακό μας συμβούλιο για να προχωρήσουμε στην έκδοση νέου προγράμματος το α’ δίμηνο του 2021, το οποίο θα αφορά τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Γιατί να μην ξεχνάμε, ναι, στην πρώτη φάση βοηθήσαμε αυτούς οι οποίοι απασχολούν πολύ κόσμο (είμαστε η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, άρα είναι λογικό ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε θέσεις εργασίας, αντιθέτως θέλουμε καινούργιες θέσεις εργασίας) και σε δεύτερη φάση θα στηρίξουμε όχι μόνο τον οικονομικό ιστό μέσω της εργασίας, αλλά και τον κοινωνικό ιστό, που είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές επιχειρήσεις, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά, είναι και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο. Γι’ αυτό τον λόγο προβαίνουμε σε δεύτερο πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ, όπου η λογική θα είναι “περισσότεροι, λιγότερα”», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
«Στο πρώτο πρόγραμμα είχαμε και μία καινοτομία, είχαμε τρεις διαφορετικούς κουμπαράδες. Ο πρώτος αφορούσε τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, ο άλλος αφορούσε τις υπηρεσίες και το λιανεμπόριο και ο άλλος αφορούσε την εστίαση και τον τουρισμό, ακριβώς για να μην διαγκωνίζεται ο ένας κλάδος με τον άλλο, απλά όλοι οι κλάδοι να παίρνουν από 10 εκατ. ευρώ. Αυτό μας έδειξε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, ήταν περίπου 7.500 οι αιτήσεις. Αυτό δείχνει ότι υπήρχαν πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι. Είμαστε ακόμη στο στάδιο  της αξιολόγησης, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα αποτελέσματα, εντός των ημερών θα υπάρξουν. Σίγουρα μιλάμε για πάνω από 1.000-1.100 επιχειρήσεις, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ενισχυθούν με ποσά περίπου κατά μέσο όρο 30.000 ευρώ», τονίζει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
«H πανδημία ναι μεν αποτέλεσε ένα “φρένο” στην παγκόσμια οικονομία, από την άλλη όμως το κέρδος και οι επενδύσεις δεν έχουν time out. Πρόσφατα να υπενθυμίσω ότι πέρασαν από τη Διυπουργική Επιτροπή δύο ενδεχόμενες επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ στον τουρισμό, μία στην Αιτωλοακαρνανία και μία στην Ηλεία. Μπαίνουμε δυνατά στον χάρτη του τουρισμού και των logistics και όλων αυτών των επενδυτικών σεναρίων τα οποία χρόνια τώρα ακούγονται, νομίζω, όμως, ότι ήρθε τώρα η ώρα πλέον να υλοποιηθούν», καταλήγει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88897

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης