Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα επανέλθει η κανονικότητα στα αεροπορικά ταξίδια

tags :
Πότε θα επανέλθει η κανονικότητα στα αεροπορικά ταξίδια
Παρά την παγκόσμια επιβράδυνση των ταξιδιών, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34%) δήλωσαν ότι έχουν πετάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αναμένουν να πετάξουν ξανά εντός των επόμενων 12 μηνών.
Αυτό προέκυψε από έρευνα της Honeywell σε περίπου 900 ερωτηθέντες. Οι συμμετέχοντες ήταν από τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Παρά την παγκόσμια επιβράδυνση των ταξιδιών, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34%) δήλωσαν ότι έχουν πετάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Από τα δύο τρίτα (66%) που δήλωσαν ότι δεν έχουν πετάξει με αεροπλάνο, το 81% θεώρησε ότι θα ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν πτήση εντός των επόμενων 12 μηνών.
Επιπλέον, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες (42%) δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας πτήσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ληφθεί επαρκείς προφυλάξεις ασφάλειας και υγιεινής από τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες.

Τι ενδιαφέρει τους ταξιδιώτες εντός του αεροπλάνου

Οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στην καθοδήγηση σχετικά με την κοινωνική απόσταση και τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας κατά την πτήση.
Ο καθαρισμός επιφανειών είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους επιβάτες και θέλουν νέα τεχνολογία, όπως τον καθαρισμό με υπεριώδη ακτινοβολία σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πόσο σοβαρά οι συμμετέχοντες έλαβαν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με τα αεροπορικά ταξίδια.
Σχεδόν οι μισοί (49%) όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν διαβεβαιώσεις σχετικά:
* με την καθαριότητα των επιφανειών του αεροδρομίου και των αεροσκαφών,
* την υποχρεωτική χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού όπως μάσκα και γάντια και
* την ικανότητα κοινωνικής απόστασης.
Τέλος, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν την εισαγωγή προηγμένων συστημάτων καθαρισμού στα αεροπλάνα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης