Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέα επίθεση του WTTC, για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

tags :
Νέα επίθεση του WTTC, για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Σύμφωνα με την επικεφαλής του WTTC, οι καραντίνες πρέπει να υποβάλλονται μόνο για θετικές περιπτώσεις, γι ‘αυτό και ο έλεγχος των επιβατών είναι απολύτως κρίσιμος
Στα όρια της βρέθηκε ξανά η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) Γκλόρια Γκεβάρα, για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Αυτή την φορά με την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να αναστείλει όλες τις πτήσεις από/προς το Μεξικό και την Καραϊβική έως τις 30 Απριλίου. Και να επιβάλει καραντίνα σε όλους τους επιβάτες που θα φτάσουν στην χώρα.
Κάτι που “θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού, η οποία βρίσκεται ήδη σε αγώνα για επιβίωση λόγω της πανδημίας COVID-19”, επισημαίνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.
Και ζητά από την καναδική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με άλλους ηγέτες σε όλο τον κόσμο για να συμφωνήσουν σε μια πιο διεθνώς συντονισμένη προσέγγιση για την επανεκκίνηση των ταξιδιών και τη διάσωση του προβληματικού τομέα.

Τα μέτρα θα συνεχίσουν να προκαλούν τεράστια ζημιά στον τομέα

Όπως επισημαίνει η Γκλόρια Γκεβάρα “αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουν να προκαλούν τεράστια ζημιά σε έναν τομέα που δημιουργεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και που το 2019 συνέβαλε με 143,9 δις δολάρια Καναδά στην οικονομία της χώρας.
Ο τομέας θα είναι καθοριστικός για την οικονομική ανάκαμψη του Καναδά μόλις καταπολεμηθεί η πανδημία.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ταχεία, χαμηλού κόστους δοκιμή κατά την αναχώρηση για όλους τους ταξιδιώτες, μαζί με την εφαρμογή ενός καθεστώτος ανίχνευσης επαφών είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο τομέας.
Αυτά τα απλά και αποτελεσματικά μέτρα, μαζί με την τήρηση βελτιωμένων πρωτοκόλλων υγιεινής όπως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση, θα αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και θα επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία των ταξιδιωτών”.

Πότε να επιβάλλεται καραντίνα

Σύμφωνα με την επικεφαλής του WTTC “οι καραντίνες πρέπει να υποβάλλονται μόνο για θετικές περιπτώσεις, γι ‘αυτό και ο έλεγχος των επιβατών είναι απολύτως κρίσιμος.
Θα θέλαμε επίσης να δούμε μια σαφή και λεπτομερή στρατηγική εξόδου. Καθώς ο τομέας Ταξίδια και Τουρισμός πρέπει να επανεκκινήσει τώρα, πριν πολλές επιχειρήσεις καταρρεύσουν και ακόμη και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους.
Η τελευταία μας έρευνα αποκαλύπτει τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει το COVID-19 στα ταξίδια και τον τουρισμό σε όλη τη Βόρεια Αμερική, με έως 13,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα σε σοβαρό κίνδυνο.”

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης