Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Που κινήθηκαν οι κρατήσεις από τα απευθείας κανάλια ξενοδοχείων το 2020

tags :
Που κινήθηκαν οι κρατήσεις από τα απευθείας κανάλια ξενοδοχείων το 2020
Σε περισσότερους από 20 από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, οι ιστότοποι ξενοδοχείων διατήρησαν την πρώτη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020
Τα απευθείας κανάλια ξενοδοχείων κέρδισαν έδαφος στις κρατήσεις της προηγούμενης χρονιάς.
Τα ξενοδοχεία σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο είδαν αύξηση στο μερίδιο των κρατήσεων μέσω των άμεσων καναλιών τους κατά τη διάρκεια του 2020.
Αυτό αποκαλύπτουν δεδομένα του SiteMinder που βασίζονται σε ακαθάριστες πηγές εσόδων για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας του.
Σε περισσότερους από 20 από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, οι ιστότοποι ξενοδοχείων διατήρησαν την πρώτη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Παρά την πτώση των κρατήσεων, το μερίδιο του ιστότοπου ξενοδοχείου αυξήθηκε

Από τον Απρίλιο 2020 καθώς ο συνολικός αριθμός κρατήσεων μειώθηκε λόγω του COVID-19, το μερίδιο του ιστότοπου ξενοδοχείου αυξήθηκε σε περισσότερο από το ένα τρίτο των προορισμών που αναλύθηκαν.
Φτάνοντας στο νούμερο δύο σε αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μετατόπιση στην κατάταξη

Μαζί με την ανάπτυξη για τα κανάλια άμεσης κράτησης, το SiteMinder αναφέρεται και σε μετατόπιση στην κατάταξη.
Την πρώτη τους εμφάνιση στις λίστες έκαναν 32 κανάλια διανομής.
20 περιπτώσεις καναλιών διανομής ανέβηκαν τουλάχιστον δύο θέσεις από το 2019.

Η άνοδος της Airbnb

Ένα κανάλι που κέρδισε το τελευταίο έτος είναι το Airbnb. Σύμφωνα με το SiteMinder, η Airbnb έκανε το ντεμπούτο της στα 12 κορυφαία κανάλια σε εννέα προορισμούς.
Αύξησε την παρουσία της σε πέντε προορισμούς καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020 καθώς και την κατάταξη της σε 10 προορισμούς από τον Απρίλιο.
Με τα διεθνή ταξίδια περιορισμένα, τα τοπικά και περιφερειακά κανάλια διανομής ανέβηκαν επίσης στην κατάταξη σε πολλές αγορές, αποτελώντας περίπου το ήμισυ των 12 κορυφαίων σε κάθε προορισμό για ολόκληρο το έτος.
Και μερικά νέα ονόματα εντάχθηκαν στις λίστες μόλις από τον Απρίλιο. Συμπεριλαμβανομένων Kurzurlaub.de στην Αυστρία, VeryChic στη Γαλλία, feratel στη Γερμανία, MG bedbank στην Ινδονησία και Hotels.nl στις Κάτω Χώρες.

Η αύξηση των αυθόρμητων ταξιδιών

Καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια έχουν υποχωρήσει, το SiteMinder διαπιστώνει ότι η αύξηση των αυθόρμητων ταξιδιών έχει ενισχύσει ιστότοπους όπως το Lastminute.com και το HotelTonight.
Και οι δύο βρίσκονται στο top 12 για εννέα προορισμούς.
Οι χονδρέμποροι σημείωσαν επίσης ανοδική πορεία. Με την Hotelbeds μεταξύ των κορυφαίων 12 σε κάθε προορισμό τόσο για ολόκληρο το έτος όσο και από τον Απρίλιο, καθώς και τα WebBeds που βρέθηκε στο top 12, σε οκτώ προορισμούς από τον Απρίλιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης