Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Μαγγιώρος, Autohellas-Hertz: H ελληνική αγορά αντέδρασε θετικά στο κομμάτι των μισθώσεων αυτοκινήτων

tags :
Δημήτρης Μαγγιώρος, Autohellas-Hertz: H ελληνική αγορά αντέδρασε θετικά στο κομμάτι των μισθώσεων αυτοκινήτων
Οι Κασσάνδρες για τις μακροχρόνιες μισθώσεις διαψεύστηκαν
Τις αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην αγορά μίσθωσης αυτοκινήτων και τα νέα προϊόντα της εταιρείας Autohellas-Hertz ανέδειξε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Δημήτρης Μαγγιώρος, γενικός διευθυντής της Autohellas-Hertz.
«Παρά τις κατ’ αρχήν απαισιόδοξες προβλέψεις μας ότι η ύφεση που βλέπαμε μπροστά μας για το 2020 μπορεί να σήμαινε αρνητικά πράγματα για το leasing, τελικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που έγιναν για τις εταιρείες στα μισθολογικά θέματα, τις επιδοτήσεις κ.λπ., αλλά και με το άνοιγμα του τουρισμού, οι Κασσάνδρες για τις μακροχρόνιες μισθώσεις διαψεύστηκαν. Το leasing κράτησε τα νούμερά του και τα αύξησε και όχι μόνο εμείς, αλλά όλος ο κλάδος γενικά των μακροχρόνιων μισθώσεων είδε αύξηση. Ήταν, θα έλεγε κανείς, μία καλή χρονιά για το leasing», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της Autohellas-Hertz.
«Στο κομμάτι το τουριστικό, στο κλασικό rent a car, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα πράγματα είναι απολύτως ανάποδα. Οι κρατήσεις κατακρημνίστηκαν, τελικά είχαμε γύρω στο 60% μείωση κρατήσεων από το εξωτερικό και είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις. Το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησε με απόλυτη αισιοδοξία, συν 15% πάνω οι κρατήσεις, βλέπαμε μπροστά μας άλλο ένα 2019 δυνατό», τονίζει ο Δημήτρης Μαγγιώρος.
«Ενώ είδαμε το κομμάτι το τουριστικό να κατακρημνίζεται και, μάλιστα για τα νησιά ήταν καταστροφικό, αυτό που είδαμε στις πόλεις τις μεγάλες, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, είναι ότι υπήρξε μια ζήτηση από τους Έλληνες για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, συνήθως μηνιαίες, για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης. O κόσμος φοβήθηκε και στράφηκε σε δύο κατευθύνσεις, να αγοράσει αμάξι, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, ή να μισθώσει αμάξι. Στο κομμάτι των μισθώσεων είδαμε την ελληνική αγορά να αντιδρά θετικά. Η ζήτηση για μηνιαίες ενοικιάσεις από ντόπιους ήταν μεγάλη. Ανέβηκαν και οι λιανικές πωλήσεις των αυτοκινήτων. Αυτό που είδαμε επίσης ήταν ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων κρατήθηκαν ψηλά. Άρα υπήρχε μία ζήτηση του Έλληνα να αγοράσει αμάξι, να αποκτήσει πρόσβαση σε Ι.Χ. Μας βοήθησε στο κομμάτι αυτό η ντόπια αγορά», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της Autohellas-Hertz.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89609

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης