Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ελευθέριος Κυριακίδης, δήμαρχος Θάσου: Ευελπιστούμε ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή

tags :
Ελευθέριος Κυριακίδης, δήμαρχος Θάσου: Ευελπιστούμε ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή
Η Θάσος πέραν του ότι είναι ένας πανέμορφος προορισμός, συνδυάζει βουνό και θάλασσα,

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και την πλούσια γαστρονομία του νησιού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Ελευθέριος Κυριακίδης, δήμαρχος Θάσου.
«Είμαστε έτοιμοι για τον τουρισμό. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων της εστίασης έχει ανοίξει. Τα καταλύματα ετοιμάζονται, πολλά είναι ήδη ανοιχτά. Άλλα είναι στη διαδικασία των εργασιών για να ανοίξουν. Έχουμε λίγους τουρίστες, είχαμε και στην περίοδο των εορτών λίγο κόσμο από τη Ρουμανία. Φτάνουν και οι πρώτοι Πολωνοί και ξεκινά σιγά-σιγά η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία ευελπιστούμε, συγκρατημένα αισιόδοξα θα έλεγα, ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά από την περσινή φυσικά», επισημαίνει ο Ελευθέριος Κυριακίδης, λέγοντας πως η πλειονότητα των επισκεπτών του νησιού είναι Ρουμάνοι, Σέρβοι, Πολωνοί, Βούλγαροι, Γερμανοί και Βρετανοί.
«Η Θάσος πέραν του ότι είναι ένας πανέμορφος προορισμός, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, έχουμε πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Έχουμε θρησκευτικά αξιοθέατα, είναι ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός. Είναι πάρα πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα», τονίζει ο δήμαρχος Θάσου.
«Πέραν του ότι έχει φρέσκα θαλασσινά, η Θάσος έχει στα ορεινά χωριά κατσικάκια, ντόπιο κρέας, μέλι, πασίγνωστο και βραβευμένο παγκοσμίως, ελιές, γλυκά του κουταλιού. Νομίζω ότι είμαστε ένας πάρα πολύ καλός συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών που χρειάζονται για να περάσει κάποιος καλά στις διακοπές του», συμπληρώνει ο Ελευθέριος Κυριακίδης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης