Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του WTTC έδειξε τον δρόμο για ασφαλείς εκδηλώσεις

tags :
Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του WTTC έδειξε τον δρόμο για ασφαλείς εκδηλώσεις
Πάνω από 600 εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες παρακολούθησαν την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) διοργάνωσε με επιτυχία και με ασφάλεια το πρώτο μεγάλο ζωντανό διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο στον κόσμο στην εποχή COVID-19 στο Κανκούν του Μεξικού, τον περασμένο μήνα.
Η ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του WTTC πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μετά από μήνες προσεκτικού σχεδιασμού.
Και υλοποιήθηκε με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και μέτρα ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων. Αυτά περιελάμβαναν σχεδόν 1.500 δοκιμές PCR και Antigen κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Πάνω από 600 εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες παρακολούθησαν την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής. Οι δοκιμές COVID-19 πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους κατά την άφιξη, κατά τη διάρκεια και κατά την αναχώρηση από την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση.
Από αυτούς που παρευρέθηκαν, το 99,8% επέστρεψε με αρνητικό αποτέλεσμα. Με μόνο δύο άτομα να δείχνουν θετικά κατά την άφιξη και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο «Summit bubble».
Μόνο ένα άτομο εξελέγη θετικό πριν από την αναχώρηση. Αλλά λόγω βελτιωμένων πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, όπως η φθορά μάσκας και η φυσική απόσταση, δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω θετικά περιστατικά.
Για να διοργανώσει με ασφάλεια το πρώτο διεθνές γεγονός στον κόσμο, η επιτροπή υγείας του WTTC εξέτασε τις παγκόσμιες απαιτήσεις και συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Κυβέρνηση του Quintana Roo.
Ο παγκόσμιος τουριστικός φορέας συνεργάστηκε επίσης στενά με την Global Rescue, μέλος του WTTC και Στρατηγικό Χορηγός.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του WTTC έδειξε τον δρόμο για ασφαλείς εκδηλώσεις

“Πιστεύουμε ότι έχουμε δείξει στον κόσμο πώς μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνείς εκδηλώσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων η Βιρτζίνια Μεσίνα, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του WTTC. Και μάλιστα διεθνή ταξίδια, ακολουθώντας τα τελευταία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.
Για πολλούς μήνες, καλούμε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο καθεστώς ταχείας δοκιμής. Αυτό μπορεί να αποκαταστήσει τα διεθνή ταξίδια με ασφάλεια.
Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής μας ήταν απόδειξη ότι οι δοκιμές, μαζί με βελτιωμένα μέτρα υγείας και υγιεινής και η υποχρεωτική μάσκας -σε συνδυασμό με την παγκόσμια διάθεση εμβολίων- είναι το κλειδί για να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης