Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Για ταξιδιωτικό χάος προειδοποιούν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες λόγω της ψηφιακής κάρτας COVID

tags :
Για ταξιδιωτικό χάος προειδοποιούν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες λόγω της ψηφιακής κάρτας COVID
Καθώς η κίνηση των επιβατών αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες, ο κίνδυνος χάους στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι πραγματικός
Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό COVID εξακολουθούν να είναι «κατακερματισμένα», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.
Οι ομάδες που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια της ηπείρου εξέφρασαν νέες ανησυχίες ότι θα υπάρχουν μεγάλες ουρές για τους ταξιδιώτες. Εκτός εάν οι χώρες συντονίσουν καλύτερα την ανάπτυξη του πιστοποιητικού.
Η προειδοποιητική επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ υπογράφηκε από τον όμιλο αεροδρομίων ACI Europe. Καθώς και από φορείς εκπροσώπησης αεροπορικών εταιρειών A4E, IATA και ERA.
«Η επαλήθευση πιστοποιητικού θα υπονομεύσει τα ομαλά καλοκαιρινά ταξίδια για τους επιβάτες της ΕΕ, ανέφεραν στην κοινή δήλωση.
Καθώς η κίνηση των επιβατών αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες, ο κίνδυνος χάους στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι πραγματικός.
Οι διπλοί έλεγχοι και η έλλειψη εργαλείων επαλήθευσης που παρέχονται στις αεροπορικές εταιρείες θα προκαλέσουν περιττές ουρές αεροδρομίων και μεγαλύτερους χρόνους επεξεργασίας, εάν δεν αντιμετωπιστούν από τα κράτη μέλη».
Το ψηφιακό σύστημα ταξιδιών COVID-19 της ΕΕ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, με σκοπό να επιτρέψει στους πολίτες του μπλοκ να διασχίσουν τα σύνορα ευκολότερα.
Τα πιστοποιητικά θα φέρουν απόδειξη ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έχει λάβει αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ή ότι έχει αναρρώσει από τον ιό.
Τουλάχιστον δεκαέξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας που δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το σύστημα.
Όμως, η αεροπορική βιομηχανία της Ευρώπης προέτρεψε τους ηγέτες να «εναρμονίσουν» τη διάθεση των πιστοποιητικών για να αποφύγουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια και να «διασφαλίσουν μια ομαλή εμπειρία επιβατών».
Οι ομάδες δήλωσαν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές στρατηγικές «επί του παρόντος υπό εξέταση», σε ολόκληρο το μπλοκ.
Πριν από μια συνάντηση ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγίες για τα κράτη μέλη που εξέφρασαν επίσης ορισμένες από τις ανησυχίες.
Στην επιστολή τους, οι ομάδες της αεροπορικής βιομηχανίας κάλεσαν τα κράτη μέλη να επαληθεύσουν τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά COVID-19 πολύ νωρίτερα όταν οι επιβάτες φτάνουν στα αεροδρόμια και όχι πολλές φορές πριν από την αναχώρηση. Ανέφεραν επίσης ότι ο αριθμός των δεδομένων υγείας που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τις αεροπορικές εταιρείες πρέπει να είναι περιορισμένος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης