Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Έκρηξη» κρατήσεων για διεθνή ταξίδια από τους Σουηδούς

«Έκρηξη» κρατήσεων για διεθνή ταξίδια από τους Σουηδούς
Απότομη αύξηση των κρατήσεων αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα καταργηθούν από τον επόμενο μήνα
Αύξηση 80% καταγράφουν οι κρατήσεις για ταξίδια από τη Σουηδία την τελευταία εβδομάδα. Η εν λόγω τάση σημειώθηκε μετά την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να τερματίσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Οκτωβρίου.
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία αναφέρουν τα σουηδικά γραφεία ταξιδίων και ο ταξιδιωτικός οργανισμός (SRF).
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της SRF, Didrik von Seth, σημειώθηκε απότομη αύξηση των κρατήσεων αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα καταργηθούν από τον επόμενο μήνα.
«Η αύξηση των κρατήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι πάνω από 80% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ταξίδια λίγο πιο μακριά. Οι Μαλδίβες, για παράδειγμα, δείχνουν αύξηση 250%». Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας τoυ SRF.
Σημειώνεται ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι ο τουριστικός κλάδος της Σουηδίας έχει πληγεί περισσότερο με πτώση έως και 90%.
Σύμφωνα με τη Statista, ο τουρισμός στη Σουηδία αναμένεται να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας σε 603 δισεκατομμύρια Konor έως το 2028.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης