Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα, μοιράζεται την έβδομη θέση (185) με Τσεχία, Μάλτα, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ

Ο τελευταίος δείκτης Henley Passport αποκαλύπτει το μεγάλο κενό στην ταξιδιωτική ελευθερία.
Πολλές από τις χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου έχουν θεσπίσει πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19. Με αποτέλεσμα οι κάτοχοι διαβατηρίων να μην έχουν πρόσβαση σε προορισμούς.
Ο δείκτης Henley & Partners, βασίζεται σε αποκλειστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA). Κατατάσσει τα διαβατήρια από τον αριθμό των προορισμών με πρόσβαση χωρίς προηγούμενη θεώρηση.

Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου

  • Η Ιαπωνία συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση. Και την μοιράζεται με την Σιγκαπούρη Έχουν το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 192 χώρες.
  • Η Γερμανία και η Νότια Κορέα ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση (190), ακολουθούμενες από τη Φινλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία (189).
  • Η Ελλάδα, μοιράζεται την έβδομη θέση (185) με Τσεχία, Μάλτα, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Η Ευρώπη συνεχίζει να εκπροσωπείται καλά στην κορυφή. Με την Αυστρία και τη Δανία να ισοφαρίζουν για το τέταρτο πιο ισχυρό ταξιδιωτικό έγγραφο (188), ξεπερνώντας ελάχιστα τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και τη Σουηδία (187).

Τα λιγότερο ισχυρά διαβατήρια

Στην άλλη άκρη του φάσματος, το Αφγανιστάν έχει το λιγότερο ισχυρό διαβατήριο παγκοσμίως, προσφέροντας στους κατόχους του πρόσβαση χωρίς βίζα σε μόλις 26 προορισμούς.
Το Ιράκ (28), η Συρία (29), το Πακιστάν (31) και η Υεμένη (33) είναι επίσης μεταξύ των λιγότερο ισχυρών διαβατηρίων στον κόσμο.

Το κενό στην ταξιδιωτική ελευθερία

Πολλές χώρες με διαβατήρια χαμηλότερης κατάταξης έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς στα σύνορα τους πάνω από 18 μήνες μετά την πανδημία.
Αλλά χωρίς αυτό να ανταποδίδεται, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κενό στην ελευθερία ταξιδιού.
Η Ιαπωνία είναι προς το παρόν κλειστή για όλους σχεδόν τους ξένους υπηκόους, ενώ η Γερμανία περιορίζει σχεδόν 100 χώρες από την είσοδο.
Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος κατατάσσεται στην 97η θέση με πρόσβαση χωρίς βίζα σε μόλις 51 χώρες και προς το παρόν δεν έχει ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης