Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι εξετάζουν οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων πριν επισκεφτούν την Ευρώπη

Τι εξετάζουν οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων πριν επισκεφτούν την Ευρώπη
Οι Αμερικανοί ερωτηθέντες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη είναι πιθανό να επιλέξουν χώρες που έχουν επιδείξει καλή διαχείριση της πανδημίας, καθώς και χώρες με λιγότερο συνωστισμό
Οι προθέσεις για ταξίδια στην Ευρώπη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου παραμένουν “αδύναμες” στις βασικές υπερπόντιες αγορές μεγάλων αποστάσεων.
Πολλοί θα παραμείνουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίσκεψη σε ευρωπαϊκούς προορισμούς όσο παραμένουν οι ανησυχίες για την ασφάλεια του Covid-19.
Ωστόσο, με τα ποσοστά εμβολιασμού να συνεχίζουν να βελτιώνονται σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση από τους ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων να επισκεφθούν την Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή, σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC) και της Eurail.
Η μελέτη προβλέπει τις βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές προθέσεις σε πέντε υπερπόντιες αγορές – τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ – κάθε τέσσερις μήνες.

Το κλίμα προς την Ευρώπη είναι θετικό αλλά οι Αμερικανοί διστάζουν

Το κλίμα για ταξίδια μακράς διάρκειας στις ΗΠΑ είναι θετικό, αλλά οι Αμερικανοί είναι λιγότερο σίγουροι όταν η Ευρώπη είναι ο προορισμός, λόγω των συνεχιζόμενων εικασιών για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Αν και ορισμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί παραμένουν πλήρως ανοικτοί για τους Αμερικανούς, η αφαίρεση των ΗΠΑ από τον κατάλογο ασφαλών ταξιδιών της ΕΕ έχει δημιουργήσει δισταγμό.
Οι Αμερικανοί ερωτηθέντες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη είναι πιθανό να επιλέξουν χώρες που έχουν επιδείξει καλή διαχείριση της πανδημίας, καθώς και χώρες με λιγότερο συνωστισμό. Ο Νοέµβριος και ο ∆εκέµβριος θεωρούνται οι πιο εφικτοί µήνες για την υλοποίηση ταξιδιωτικών σχεδίων.
Υπάρχει ζήτηση για μη πολυσύχναστους τους προορισμούς
Οι χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης παραμένουν οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες μεταξύ των Κινέζων τουριστών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την περιοχή.
Εφόσον οι προορισμοί αυτοί διαχειρίζονται αποτελεσματικά την πανδημία, όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα δεν θα πτοηθούν από τον συνωστισμό.
Υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον για ταξίδια σε πολλές χώρες, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο εναρμονισμένους ταξιδιωτικούς κανόνες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι λίγοι Ιάπωνες ερωτηθέντες (28%) που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες μοιράστηκαν ότι οι προσιτές υπηρεσίες και η διαθεσιμότητα δημοφιλών αξιοθέατων έχουν αυξανόμενη σημασία, ενώ τα αποτελεσματικά πρωτόκολλα υγιεινής και τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης παραμένουν τα πρωταρχικά κριτήρια.
Από τους Ρώσους που προτίθενται να επισκεφθούν την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες του 2021, υπάρχει ζήτηση για λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς με ηπιότερο καιρό και πιο προσιτές υπηρεσίες.

Ποιούς προορισμούς προτιμούν οι Ρώσοι

Η Τουρκία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Γαλλία είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί μεταξύ των Ρώσων ερωτηθέντων.
Οι Καναδοί που κατευθύνονται στην Ευρώπη προτιμούν τα ταξίδια σε πόλεις κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και έλκονται ιδιαίτερα από την ιστορική κληρονομιά.
Περισσότεροι από τους μισούς Καναδούς θα εξετάσουν την ασφάλεια, την προσβασιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και τις προσπάθειες των προορισμών να διατηρήσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά όταν επιλέγουν τις επόμενες διακοπές τους.
Ο πρόεδρος της ETC Luis Araujo δήλωσε: “Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα ταξιδέψει σε ένα τέτοιο προορισμό: “Αν και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε κάποια αύξηση της επιθυμίας για διεθνή ταξίδια και επισκέψεις στην Ευρώπη, αυτά τα τελευταία αποτελέσματα καταδεικνύουν σαφώς ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για την τόνωση του τουρισμού προς την Ευρώπη από βασικές υπερπόντιες αγορές.
“Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να διστάζουν να εξετάσουν την Ευρώπη ως προορισμό αυτή τη στιγμή.
Κοιτάζοντας προς το 2022, είναι επιτακτική ανάγκη να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε πιο εναρμονισμένους ταξιδιωτικούς κανόνες στην Ευρώπη και παγκοσμίως και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια για τους ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων.
Καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι καιρός να μετατοπιστεί η εστίαση από μια επικίνδυνη χώρα σε έναν επικίνδυνο ταξιδιώτη”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης