Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σε επτά χώρες μειώθηκε η κόκκινη λίστα διεθνών ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε επτά χώρες μειώθηκε η κόκκινη λίστα διεθνών ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες που έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών από τις οποίες εξακολουθεί να απαιτείται καραντίνα ξενοδοχείων για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η κόκκινη λίστα ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου μειώνεται από 47 χώρες σε μόλις επτά, από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.
Ωστόσο η ημερομηνία κατά την οποία θα επιτρέπονται δοκιμές Covid πλευρικής ροής αντί για δοκιμές PCR την δεύτερη ημέρα για αφίξεις δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Στην τελευταία ενημέρωση της κυβέρνησης για τα διεθνή ταξίδια, ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή θα εισαχθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.
Εκπρόσωποι από τους τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών χαιρέτισαν την είδηση ​​ότι η κόκκινη λίστα προορισμών έχει μειωθεί.
Αλλά ζήτησαν επιβεβαίωση πότε θα αντικατασταθούν οι δοκιμές PCR των δύο ημερών από επιλογές πλευρικής ροής.

Φωτογραφία της δοκιμής πλευρικής ροής των ταξιδιωτών

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες πρέπει να στείλουν μια φωτογραφία της δοκιμής πλευρικής ροής τους. Κι αυτό ως ελάχιστη απαίτηση για να επαληθεύσουν την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της.
Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ότι η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες που έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών από τις οποίες εξακολουθεί να απαιτείται καραντίνα ξενοδοχείων για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
O Grant Shapps επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσης το πλήρως εμβολιασμένο καθεστώς από άλλες 37 χώρες και περιοχές. Συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Τουρκίας και της Γκάνας.
Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης