Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Προς κατάργηση η κόκκινη λίστα και η καραντίνα σε ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου

Προς κατάργηση η κόκκινη λίστα και η καραντίνα σε ξενοδοχεία του Ηνωμένου Βασιλείου
Η κόκκινη λίστα ενημερώνεται κάθε τρεις εβδομάδες από τότε που εισήχθη ως μέρος του συστήματος φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο

Η κόκκινη λίστα χωρών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και η καραντίνα σε ξενοδοχεία πρόκειται να «καταργηθούν, καθώς η απειλή Covid-19 από το εξωτερικό μειώνεται».
Η καραντίνα στο ξενοδοχείο αναμένεται να αντικατασταθεί από την απαίτηση των ταξιδιωτών να απομονώνονται στο σπίτι για 10 ημέρες. Αυτό αναφέρουν πηγές που μιλούν στην Telegraph.
Οι υπουργοί συναντήθηκαν εχθές Πέμπτη, για να εξετάσουν την κατάργηση της κόκκινης λίστας και των κανόνων καραντίνας, «εν όψει της φθίνουσας απειλής Covid από το εξωτερικό».
Η κόκκινη λίστα ενημερώνεται κάθε τρεις εβδομάδες από τότε που εισήχθη ως μέρος του συστήματος φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο.
Μετά την τελευταία αλλαγή, στις 7 Οκτωβρίου μόνο επτά χώρες παραμένουν στη λίστα.
Η ξενοδοχειακή καραντίνα εισήχθη για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.
Η Telegraph ανέφερε ότι οι πηγές της ήταν «σχεδόν βέβαιες» ότι η κυβέρνηση θα άρει τους περιορισμούς σε:

  • Παναμά.
  • Κολομβία.
  • Βενεζουέλα.
  • Περού.
  • Ισημερινό.
  • Αϊτή.
  • Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η παγκόσμια σύνοδος κορυφής Cop26 της επόμενης εβδομάδας για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις επτά χώρες, είναι ένας παράγοντας».
Η κατάργηση της καραντίνας στα ξενοδοχεία ενδέχεται να μην τεθεί σε ισχύ μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι οι Βρετανοί που ταξιδεύουν σε χώρες της κόκκινης λίστας έχουν πλέον λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό από τους ανθρώπους που παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης