Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σάκης Ρήμος, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς: Εχουμε μεγάλη άνθηση στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού

Σάκης Ρήμος, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς: Εχουμε μεγάλη άνθηση στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού
Η Καστοριά φημίζεται για τον βυζαντινό της χαρακτήρα και μπορεί να συνδυαστεί με το υγρό στοιχείο και το φυσικό περιβάλλον που την περικλείει
Για το τουριστικό προφίλ της Καστοριάς, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην πόλη, καθώς και για τη γαστρονομία μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Σάκης Ρήμος, αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς.
«Η Καστοριά φημίζεται για τον βυζαντινό της χαρακτήρα και μπορεί να συνδυαστεί με το υγρό στοιχείο και το φυσικό περιβάλλον που την περικλείει. Είναι ένας ελκυστικός προορισμός. Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ήταν και για την πόλη μας. Φέτος το 2021 και εν μέσω πανδημίας, οι ξενοδόχοι έχουν δει μια αύξηση σε σχέση με το 2019 γύρω στο 20%. Πάμε πολύ καλύτερα, κάτι το οποίο δεν αναμενόταν. Η Καστοριά είναι ένας προορισμός που το ατού του δεν είναι το καλοκαίρι. Εχουμε μεγάλη άνθηση στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς.
«Η Καστοριά στη δυτική Μακεδονία είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Είναι αυτή που τραβάει όλους τους τουρίστες λόγω των καταλυμάτων, με 2.500 κλίνες, 5άστερα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, αρχοντικά μακεδονικής αρχιτεκτονικής», τονίζει ο Σάκης Ρήμος. «Υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα με τη γούνα. Υπάρχει μεγάλη κρίση στη γουνοποιία», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός αποτελεί μία επιχειρηματική διέξοδο για τους κατοίκους της βορειοελλαδίτικης πόλης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης