Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι πιο όμορφες μικρές πόλεις στην Ευρώπη - Ανάμεσα τους και μια Ελληνική

Οι πιο όμορφες μικρές πόλεις στην Ευρώπη - Ανάμεσα τους και μια Ελληνική
Το πανέμορφο Ναύπλιο απλώνεται στο Αιγαίο Πέλαγος στην Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να προβάλλει μέσα στο νερό
Σύμφωνα με άρθρο το CNN travel μία μικρή πόλη της Ελλάδας συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης.
Εκτός από τις μεγάλες πρωτεύουσες όπως το Παρίσι το Λονδίνο και η Βαρκελώνη, υπάρχουν μικρές πόλεις της ηπείρου, με όλη την όμορφη αρχιτεκτονική που θα βρείτε στις μεγάλες πόλεις, αλλα με λιγότερα πλήθη να τις μοιραστούν.
Ακολουθούν μερικές από τις ομορφότερες μικρές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, από ταπεινά ψαροχώρια μέχρι μεσαιωνικές βάσεις ισχύος στην κορυφή λόφων.

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας

Το πανέμορφο Ναύπλιο απλώνεται στο Αιγαίο Πέλαγος στην Πελοπόννησο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να προβάλλει μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρία κάστρα που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ) και μια όμορφη Παλιά Πόλη που ξετυλίγεται πίσω από τα παλιά τείχη.
Αυτή ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε. Υπάρχει μια λιμνοθάλασσα, αν θέλετε να κάνετε μια ασφαλή βουτιά στη θάλασσα, και αν σας αρέσει περισσότερο η ιστορία, το αρχαιολογικό μουσείο περιέχει αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή.
Giethoorn, Ολλανδία: Αποκαλείται συχνά η ολλανδική απάντηση στη Βενετία
Το αποκαλούν η ολλανδική απάντηση στη Βενετία, αλλά το Giethoorn στερείται ενός κρίσιμου πράγματος που η ιταλική πόλη διαθέτει σε μεγάλο βαθμό: τον υπερτουρισμό.
Όπως και στη Βενετία, η ζωή περιστρέφεται γύρω από το νερό. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο κέντρο πάρχουν οπότε ο μόνος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι με τα πόδια ή στο νερό.

Roscoff, Γαλλία: Το Roscoff είναι μια από τις πιο χαριτωμένες πόλεις-λιμάνια της Γαλλίας

Οι πόλεις των λιμανιών μπορεί να είναι βρώμικες. Όχι όμως το υπέροχο μικρό Roscoff, στην περιοχή της Βρετάνης της Γαλλίας, που έχτισε την περιουσία του στο θαλάσσιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής των διάσημων ροζ κρεμμυδιών του στο Ηνωμένο Βασίλειο.Σήμερα, είναι ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας, που χρησιμοποιεί το θαλασσινό νερό για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων, καθώς και μια όμορφη πόλη της Βρετάνης. Μικροσκοπικές ψαρόβαρκες ελίσσονται στο μικρό λιμάνι – με ένα μεγαλύτερο, από όπου φεύγουν φέρι για το Πλίμουθ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιο έξω.

Anghiari, Ιταλία: Οι δρόμοι του σχεδιάστηκαν για πολεμιστές της εποχής της Αναγέννησης

Αιωρούμενη σε μια πλαγιά κοντά στα σύνορα Τοσκάνης-Ουμβρίας, η Anghiari είναι μια απόλαυση – μια μικροσκοπική τειχισμένη πόλη που συστρέφεται γύρω από τον εαυτό της καθώς προσκολλάται στο τοπίο.
Πρόκειται για μια πεζοδρομημένη δίνη από σοκάκια και δρομάκια, γεμάτη από μεγαλοπρεπή παλάτια που χτίστηκαν από τους μυστηριώδεις, μισθοφόρους “άνδρες των όπλων” που ζούσαν εδώ κατά την περίοδο της Αναγέννησης.

Μόσταρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Η γέφυρα του Μόσταρ προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή

Η Stari Most του Μόσταρ, ή αλλιώς η “Παλιά Γέφυρα”, που χτίστηκε από τους Οθωμανούς τον 16ο αιώνα, θεωρούνταν επί μακρόν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της βαλκανικής ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
Διασχίζοντας ψηλά τον ποταμό Νερέτβα, είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στα Βαλκάνια και παραδοσιακά οι ντόπιοι κάνουν βουτιές από τη γέφυρα – σήμερα αποτελεί σταθμό του Red Bull Cliff Diving World Series.
Mazara del Vallo, Σικελία: Ένα απο τα ομορφότερα ψαροχώρια της Σικελίας
Η Σικελία είναι ένα χωνευτήρι, και η Mazara del Vallo αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ιδρύθηκε από τους Φοίνικες πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια και έχει δει μυριάδες πολιτισμούς να διαρρέουν το νησί – η περιοχή Kasbah μοιάζει με βορειοαφρικανική μεντίνα, υπάρχει μια ισχυρή κοινότητα της Τυνησίας και είναι πιο πιθανό να βρείτε κουσκούς στο μενού παρά ζυμαρικά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης