Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού για τον μετασχηματισμό του κλάδου

Τι συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού για τον μετασχηματισμό του κλάδου
Η ετήσια εκδήλωση για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής, φιλοξενήθηκε από κοινού από τη Σλοβενία ​​ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αν και υπάρχουν λόγοι για τον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα να είναι αισιόδοξος μετά από μια καλή καλοκαιρινή σεζόν, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.
Σε αυτό συμφώνησαν οι ομιλητές στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού στο Brdo pri Kranju στην Σλοβενία.
Επισημαίνοντας ότι ο τομέας πρέπει να γίνει πιο ανθεκτικός βιώσιμος και ψηφιοποιημένος.
Η ετήσια εκδήλωση για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής, φιλοξενήθηκε από κοινού από τη Σλοβενία ​​ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περιλαμβάνει συζητήσεις για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας.

Μεγάλη παγκόσμια επιτυχία το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton αναφέρθηκε στη σημασία των πιστοποιητικών Covid. Χαρακτηρίζοντας τα ως «μεγάλη παγκόσμια επιτυχία».
Ήδη 75 χώρες συνδέονται ή σχεδιάζουν να συνδεθούν με το ευρωπαϊκό σύστημα.
«Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ έχει την ικανότητα να θέτει παγκόσμια πρότυπα, εξαιρετικά σημαντικά για τα παγκόσμια ταξίδια και τον τουρισμό», είπε.
Και πρόσθεσε ότι το τουριστικό οικοσύστημα πρέπει να αποκατασταθεί με βιώσιμο, πιο έξυπνο και πιο ανθεκτικό τρόπο.

Τουριστικός τομέας βιώσιμος και χωρίς αποκλεισμούς

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili σημείωσε ότι, παρά την ανάκαμψη τους καλοκαιρινούς μήνες, ο τουρισμός είναι πολύ κάτω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα.
«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον τουριστικό τομέα πιο ανθεκτικό. Χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο», τόνισε.
Επίσης ζήτησε καινοτομία και ψηφιοποίηση. Κάτι που απαιτεί επαρκή πολιτική και οικονομική υποστήριξη.

Ενθαρρυντική η καλοκαιρινή περίοδος στην ΕΕ

Η Valentina Superti, διευθύντρια τουρισμού στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμφώνησε ότι η καλοκαιρινή περίοδος στην ΕΕ ήταν πολύ ενθαρρυντική.
Όπως υπογράμμισε είναι σημαντικό για τη μελλοντική ανάπτυξη μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, στην οποία συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τουρισμό

Ο Istvan Ujhelyi, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ότι οι προτεραιότητες του Κοινοβουλίου στον τουρισμό περιλαμβάνουν την παροχή επαρκούς χρηματοδότησης, καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο και μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης