Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ΕΕ: «Στο τραπέζι» τα υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες

ΕΕ: «Στο τραπέζι» τα υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες
Η Γαλλία συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών μελών που επιβάλλουν υποχρέωση δοκιμής πριν από την αναχώρηση σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες
Τα τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση ενδέχεται να γίνουν υποχρεωτικά σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ταξιδιώτες. Συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτών που έχουν εμβολιαστεί και που έχουν αναρρώσει από τον ιό.
Η πρόταση συζητήθηκε μεταξύ των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών χθες Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.
Είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας των χωρών της ΕΕ να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στο μπλοκ. Καθώς και να σταματήσουν την αύξηση του συνολικού COVID -19 περιπτώσεις.
Η Γαλλία πρότεινε υποχρεωτική προκαταρκτική δοκιμή για ταξιδιώτες της ΕΕ
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran, πρότεινε η υποχρέωση προκαταρκτικής δοκιμής για ταξιδιώτες τρίτων χωρών, να επιβληθεί και στους ταξιδιώτες της ΕΕ.
Η Γαλλία συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών μελών που επιβάλλουν υποχρέωση δοκιμής πριν από την αναχώρηση σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες.
Το μέτρο επιβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου για όλους τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ άνω των 12 ετών. Το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη στη Γαλλία.

Επικρίσεις στη Γαλλία από την IATA

Η κίνηση έχει επικριθεί σκληρά από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αντίθετη με τις οδηγίες της ΕΕ. Και υποδεικνύει ότι η Γαλλία πρέπει να ηγηθεί μιας κοινής προσέγγισης της ΕΕ. Με στόχο να βοηθήσει στη διατήρηση της ταξιδιωτικής συνδεσιμότητας.

Πιέσεις από τον Ολλανδό υπουργό Υγείας

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Hugo de Jonge ήταν αυτός που πίεσε περισσότερο για να καταστεί υποχρεωτική η απαίτηση αρνητικών τεστ σε ολόκληρη την ΕΕ για ταξίδια.
«Επιπλέον, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει θα πρέπει επίσης να τεθούν σε καραντίνα», δήλωσε ο Hugo de Jonge στη διάρκεια της συνάντησης.
Η Ολλανδία επιβάλλει ήδη την απαίτηση αρνητικών αποτελεσμάτων τεστ COVID-19 για όλους ηλικίας 12 ετών και άνω που ταξιδεύουν ή επιστρέφουν στην Ολλανδία από χώρες εκτός ΕΕ/Σένγκεν ή από περιοχή κινδύνου COVID-19 εντός ΕΕ/Σένγκεν.
Εξαιρούνται από την απαίτηση ελάχιστες κατηγορίες, όπως οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει και ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης