Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας της «Omicron» καταγράφονται παγκοσμίως

Ακυρώσεις κρατήσεων εξαιτίας της «Omicron» καταγράφονται παγκοσμίως
Το ξέσπασμα της «Omicron» οδήγησε σε μια σειρά από νέους κανόνες τεστ και κλείσιμο των συνόρων, εγείροντας ανησυχίες ενόψει της ταξιδιωτικής περιόδου των Χριστουγέννων
Ανοδο των ακυρώσεων στις ξενοδοχειακές κρατήσεις παγκοσμίως, εξαιτίας της παραλλαγής «Ομικρον» και των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών, καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία διαδικτυακής αναζήτησης ξενοδοχείων Trivago.
Το ποσοστό ακύρωσης αυξήθηκε στο 35% από τον Νοέμβριο και ο προγραμματισμός ταξιδιών για διακοπές μειώθηκε κατά 10%, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεγαν προορισμούς εσωτερικού.
Το ξέσπασμα της «Ομικρον», η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική, οδήγησε σε μια σειρά από νέους κανόνες τεστ και κλείσιμο των συνόρων, εγείροντας ανησυχίες ενόψει της ταξιδιωτικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Πολλές εκδηλώσεις, από αθλητικές και εμπορικές εκθέσεις μέχρι εταιρικά πάρτι έχουν ακυρωθεί, οδηγώντας επίσης σε επιβράδυνση στις κρατήσεις ξενοδοχείων.
Η Trivago τόνισε ότι η συνολική δραστηριότητα γύρω από τον προγραμματισμό ταξιδιών διακοπών έχει επιβραδυνθεί, με τον ρυθμό αύξησης να κυμαίνεται στο 4% από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι σημείωσε αύξηση 35% στην επισκεψιμότητα αναζήτησης την εβδομάδα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επιμένουν ότι το Λας Βέγκας και τη Νέα Υόρκη είναι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών, ανέφερε η εταιρεία.
«Οπως και το 2020, τα ταξίδια εσωτερικού είναι η προτιμώμενη επιλογή, καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να επανενωθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους», ανέφερε η Trivago.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης