Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι χώρες της ΕΕ ενισχύουν τους περιορισμούς εισόδου για τους Βρετανούς

Οι χώρες της ΕΕ ενισχύουν τους περιορισμούς εισόδου για τους Βρετανούς
Για την είσοδο στην Ελλάδα οι Βρετανοί ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν μια εξέταση PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι
Μετά από αναφορές για αυξημένα κρούσματα Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες εισόδου για τους Βρετανούς.
Πέρα από την Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν επιβάλει υποχρεωτικές απαιτήσεις δοκιμών για ταξιδιώτες τρίτων χωρών.

Οι χώρες της ΕΕ που ενισχύουν τους περιορισμούς εισόδου για τους Βρετανούς

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορευθούν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι νέοι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ στις 18 Δεκεμβρίου, επιτρέπουν την είσοδο στους Βρετανούς στη Γαλλία μόνο για απαραίτητους λόγους.
Όσοι επιτρέπεται να εισέλθουν στη γαλλική επικράτεια πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή ταχείας εξέτασης αντιγόνου. Επιπλέον, επιβάλλεται υποχρεωτική περίοδος καραντίνας.
Ομοίως, η Γερμανία έχει επίσης επιβάλει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όσοι φτάνουν στη Γερμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19. Και να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Αυτές οι απαιτήσεις ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού των ταξιδιωτών.
Για την είσοδο στην Ελλάδα οι Βρετανοί ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν μια εξέταση PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι.
Οι φινλανδικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης αυστηρότερους κανόνες εισόδου για τους Βρετανούς. Από σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα δοκιμής αντιγόνου ή PCR που ελήφθη εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη.
Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναφέρει συνολικά 11.097.855 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 από την αρχή της πανδημίας. Επιπλέον, το ίδιο έχει εντοπίσει 436.870 νέα κρούσματα μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης