Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Γαλλία ακυρώνει σχεδόν 4 εκατομμύρια πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID

Η Γαλλία ακυρώνει σχεδόν 4 εκατομμύρια πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID
Μόλις έληξε η περίοδος χάριτος, όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό δύο δόσεων πριν από περισσότερους από τέσσερις μήνες αλλά δεν έλαβαν αναμνηστικό εμβόλιο βρέθηκαν με απενεργοποιημένο πιστοποιητικό
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σχεδόν 4 πιστοποιητικά εμβολιασμού απενεργοποιήθηκαν χθες Τετάρτη καθώς οι κάτοχοι δεν πληρούσαν τους νέους κανόνες που άρχισαν να ισχύουν στις 15 Φεβρουαρίου.
Η τελευταία ενημέρωση που έγινε από τη Γαλλία απαιτεί από όλα τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό τους εμβολιασμό πριν από περισσότερους από τέσσερις μήνες -εκτός από εκείνα που έχουν μολυνθεί από τη νόσο έκτοτε- να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο για να παραμείνει έγκυρο το πάσο τους.
Παρόλο που οι νέοι κανόνες για την εγκυρότητα του πάσου εμβολιασμού τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα αποφασίσει να δώσει περίοδο χάριτος μίας εβδομάδας, ώστε όλοι να μπορούν να εκπληρώσουν αυτήν την απαίτηση.
Μόλις έληξε η περίοδος χάριτος, όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό δύο δόσεων πριν από περισσότερους από τέσσερις μήνες αλλά δεν έλαβαν αναμνηστικό εμβόλιο βρέθηκαν με απενεργοποιημένο πιστοποιητικό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν τους επιτρέπετε η είσοδος στους περισσότερους δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.
Έτσι, σε όλους όσους έχουν απενεργοποιηθεί το δελτίο εμβολιασμού δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κινηματογράφους, θέατρα, τουριστικούς χώρους, αθλητικές και μεγάλες εκδηλώσεις, τρένα μεγάλων αποστάσεων, καθώς και νυχτερινά κέντρα.
Οι νέοι κανόνες για το πάσο εμβολιασμού επηρεάζουν επίσης τους ταξιδιώτες. Τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλα τα προαναφερθέντα μέρη και εκδηλώσεις εάν δεν διαθέτουν κάρτα εμβολιασμού που να υποδεικνύει ότι έχουν λάβει επιπλέον δόση.
Παρόλα αυτά, οι αρχές εξήγησαν ότι δεν απαιτούνται ενισχυτικές δόσεις κατά την είσοδο στη χώρα, εφόσον ο αρχικός εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί εντός των τελευταίων 270 ημερών (εννέα μήνες). Η περίοδος ισχύος των τεσσάρων μηνών ισχύει μόνο όταν βρίσκεστε στη χώρα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης